Günümüzde en çok kullanılan arama motoru hizmetini sunan Google, kimi zaman siber saldırılara maruz kalabiliyor. Google servisleri dün gerçekleştirilen siber saldırı sonrası özellikle Rusya ve Çin’de kesintiye uğradı.

Google servisleri kısa süreliğine ele geçirildi!
Türkiye saatiyle 04.00’te başlayan kesintiler yaklaşık iki saat sürdü. Bu durum, Rusya ve Çin telekomünikasyon şirketlerini ayrıca Nijeryalı bir internet servis sağlayıcısını etkiledi.

Meydana gelen bu olayla ilgili çok fazla yorum yapmayan Google, bu problemin dış unsurlardan kaynaklandığının altını çizdi. Ele geçirme olayından Google arama motoru ve bulut tabanlı depolama hizmetleri de etkilendi.

“BGP hijacking” olarak adlandırılan bu yöntemle kullanıcılar farklı adreslere yönlendirilebiliyor. Endüstiriyel hırsızlık, finansal verilerin ele geçirilmesi gibi işlemlerde bu yöntemin kullanılabildiği söyleniyor.

ThousandEyes isimli ağ sistemleri şirketinin yöneticisi Alex Henthorn-Iwane, Google’ın son yaşadığı problemi şirketin şimdiye kadar yaşadıkları arasında birinci sıraya koyduğunu ifade etti. Açıklamanın devamında, ele geçirme olayının perde arkasında Çin’in devlet olarak da yer almış olabileceği iddiasını ortaya koyarak yaşananlara, ülkeler arasındaki “siber savaş deneyi” gözüyle bakılabileceğini dile getirdi.

Nisan 2017’de benzer bir durum Visa ve Mastercard’ın başına geldi. Bu olayda ise kripto paralar üzerinden yapılan işlemlerde “yönlendirilmiş internet siteleri” kullanılarak kullanıcıların mağdur edildiği açıklanmıştı.

Konuyla ilgili Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığına yöneltilen sorulara, henüz bir cevap verilmediği görüldü.