Android tabanlı akıllı televizyonlar için 4K görüntü kalitesi planını devreye sokan Google Stadia, başka bir genişleme projesine daha başladı. 6 ay önce piyasa sürülen bu hizmet, birçok oyuncunun beklediği bir özelliğe daha sahip olacak: Google Stadia kablosuz kol projesi.

Google Stadia kablosuz kol projesi için tarih verildi
Yüksek hızlı internet teknolojisini kullanarak bulut oyun hizmeti sunan Stadia, Google Chrome ve Chromecast ikilisi ile gayet uyumlu bir şekilde çalışıyor. Bilindiği üzere Google, kendi hizmetinin arkadaş sayısını artırmak istiyor.

Chrome’u, akıllı telefonları, akıllı televizyonları, tabletleri ve Google’ın dijital medya oynatıcısı Chromecast’i kullanan Google Stadia, bundan böyle masaüstünde daha farklı bir deneyim sunacak. Artık masaüstü kullanıcılarının işi daha kolay olacak.

Arama motoru devi tarafından yapılan bir açıklamaya göre bundan böyle Stadia kontrolcülerinin kablolara olan bağımlılığı ortadan kalkacak. Zira Stadia ile internette (tarayıcı eşliğinde) oyun oynamak isteyen oyuncular, Stadia kolunu kendi bilgisayarına bağlamak zorunda olmayacak.

Bu hafta içinde aktifleştirilecek olan bu özellik, hem masaüstü bilgisayarlar hem de dizüstü bilgisayarlar için geliştirildi. Özellikle birkaç bağlantı noktasına sahip olan bir dizüstü bilgisayarda Doom Eternal yapımını oynamak kolaylaşacak. Zira USB-C tipi kablolar ile uğraşma derdi tarihe karışmak üzere.

Stadia’nın resmi internet sitesi aracılığı ile bir tarayıcı üzerinden oyun oynamak isteyen kullanıcılar, yeni sistem sayesinde Stadia kolunu kablosuz bir şekilde kullanabilecek. Eski sistemde kontrolcünün bilgisayara takılması gerekiyordu.

Yeni sistemde Stadia kolunu Wi-Fi altyapısını kullanarak Stadia hizmetine bağlamalısınız. Böylece televizyon ve bilgisayar arasındaki geçişler sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilecek.

Mevcut şartlar altında Stadia kolunu kablosuz bir kol haline getirmenin tek bir yolu var: Stadia kontrolcüsünü Chromecast Ultra ile bağlantılı olan bir televizyon ile kullanmak. Peki kapsama alanı genişletilen bu sistem akıllı telefonlara geliyor mu?

Bu sorunun cevabı şimdilik “hayır“. Bu proje ne yazık ki Android tabanlı bir akıllı telefon için geliştirilmedi. Google’ın böyle bir proje hakkında herhangi bir açıklaması yok.