Google’ın sonlanan 7 projesi

İnternet ve yazılım devi Google, her zaman olumlu haberler ile gündeme geliyor. Ancak arada bazı istisnalar var.

Google, dünyanın en değerli şirketleri listesinde daima zirveye oynayan bir şirket. İnternetin vazgeçilmezi olan Google, her zaman olumlu haberler ile gündeme gelse de arada bazı istisnaların olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Nostalji içerikli bu galerimizde, Google’ın hayal kırıklığı ile sonlanan 7 projesini sizler için derledik. Elbette tamamı bunlarla sınırlı değil ancak umut bağlanan önemli projeler olduğunu söyleyebiliriz.

İlerleyen sayfalarda Google’ın sonlandırdığı veya kullanıcılar tarafından kenara atılan 7 önemli Google ürün ve servisini bulabilirsiniz. Bu ürün ve servisler haricinde belirtmek istediğiniz başka ürün ve servisler varsa yorumlar bölümüne yazabilirsiniz.

Google TV

Intel, Sony, Logitech, Samsung, LG, Vizio ve Google partnerliği ile 2010 yılında duyurulan Google TV listemizin ilk konuğu. Yapısı itibariyle günümüz akıllı televizyonlarından pek farklı olmayan Google TV, Apple TV gibi önemli rakipler arasından pek fazla sıyrılamadı. 2014 yılına gelindiğinde ise proje sonlandırıldı ve Android TV çalışmaları başladı. Etkisi ülkemizde pek görülmese de önemli servislerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Google Glass

Büyük umutlar bağlanan Google Glass isimli akıllı gözlük, hem içerisindeki donanım hem de yazılım teknolojisiyle gerçek anlamda bir başarıydı. Ancak hiçbir zaman beklenildiği kadar ilgi görmedi. Ardından hukuksal problemler ortaya çıkmaya başladı. İkinci nesil Google Glass beklenirken, projenin bir süreliğine rafa kaldırıldığını öğrendik. Giyilebilir teknolojilerin önünü açan bu proje kesinlikle bir fiyasko olmadı ancak biraz daha zamana ihtiyacı var gibi duruyor.