Google, Kadınlara Daha Az Maaş Ödüyor

ABD Çalışma Bakanlığı, teknoloji devini "sistematik" tazminat farklılıklarıyla suçluyor!

ABD Çalışma Bakanlığı, teknoloji devi Google'ın, maaş ödemelerinde cinsiyet ayrımcılığı yaptığı ve kadınlara, erkeklerden daha az maaş ödediğini iddia ediyor. Elbette Google bu iddiayı reddediyor, ancak, bu iddia suları bir hayli bulandıracak gibi görünüyor.

ABD Çalışma Bakanlığı'nda görev yapan bölge müdürü Janette Wipper'ın The Guardian gazetesine verdiği demeçte, Google'ın kadınlara karşı sistematik tazminat farklılığı uyguladığı yer alıyor. Bu durumun hiç adil olmadığının altını çizen Wipper, teknoloji devinin cinsiyet ayrımcılığı yaptığı konusunda iddialı. Wipper'ın söylediğine göre, Google aynı pozisyonda çalışan kadın ve erkek çalışanlara eşit miktarda maaş ödemiyor.

Google, bölümün tazminat farklılıklarına yönelik suçlamalarını şimdilik reddediyor. Şirket sözcüsü yaptığı açıklamada, "Bayan Wipper'ın iddiasına şiddetle karşı çıkıyoruz," derken, şirketin her sene, cinsiyete göre kapsamlı ve sağlam bir ücret analizi yaptığını ve bu sene de yaptıkları bu analiz neticesinde cinsiyete dayalı herhangi bir ücret farkı bulamadıklarını söylüyor. Bakalım, şirketin bu konudaki akıbeti ne olacak; bizler de merakla bekliyoruz.