METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Ordu, Artvin, Muş çevreleri ile Van'ın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor. Marmara'nın doğusu, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Edirne, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR
: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'nın kuzeyinde yer yer güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, heyelan v.b.) dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde doğusu ile Edirne çevrelerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BURSA 9°C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 12°C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ 8°C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ 11°C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde doğusu ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR 3°C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde puslu

DENİZLİ 10°C, 23°C
Az bulutlu

IZMIR 14°C, 25°C
Az bulutlu

MANISA 11°C, 25°C
Az bulutlu

AKDENİZ
Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 16°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 18°C, 27°C
Az bulutlu

HATAY 13°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA 5°C, 20°C
Az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA 6°C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR 5°C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

KAYSERİ 2°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA 7°C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BARTIN 5°C, 19°C
Parçalı bulutlu

BOLU 2°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde puslu

DÜZCE 5°C, 19°C
Parçalı bulutlu, gece saatlerinde puslu

ZONGULDAK 9°C, 18°C
Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA 8°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

ORDU 14°C, 18°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

SAMSUN 12°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 14°C, 17°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğusu ve Muş çevreleri ile Van'ın kuzey kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ 8°C, 22°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

ERZURUM 2°C, 13°C
Çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu

KARS 4°C, 11°C
Çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu

VAN 6°C, 17°C
Çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yağmurlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR 12°C, 27°C
Parçalı bulutlu

GAZİANTEP 12°C, 25°C
Parçalı bulutlu

MARDİN
16°C, 23°C
Parçalı bulutlu

SIIRT
13°C, 25°C
Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA
Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney yönlerden, doğusu kuzeybatıdan2 ila 4 (10-30 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Parçalı bulutlu Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), güneyi 5 (40 km/sa); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, güneyinde 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı, gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa),Doğu Akdeniz'de sabah ve gece doğu ve kuzeydoğudan, öğleden itibaren güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Çok bulutlu, kuzeyi aralıklı yağmurlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde kuzeybatıdan, akşam güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.