03 Ekim 2017 Günün Yemeği | Kolay Çiğ Börek



Malzemeler :

•2 adet ekmek hamuru
•1 orta boy kuru soğan
•200 gram yağsız kıyma
•Tuz
•Karabiber
•Ay çiçek yağı
•Un


Hazırlanışı :
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Bir kabın içerisinde kıyma, soğan, 2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi karıştırın. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar ayırın ve bunları unladığınız tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına hazırladığınız kıymalı harçtan yayın ve diğer yarısını üzerine kapatın. Hamurun kapanan ucunu çatalla yapıştırın. Kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.