13 Ekim 2017 Cuma Günün Yemeği |Patatesli Gül Böreği



MALZEMELERİ :
4 tane yufka
6-7 tane patates
1 tane büyük boy soğan
Tuz
Karabiber
Nane
Pul biber

SOSU İÇİN :
1 tane yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
patatesli gul boregi


YAPILIŞI :

İç harcımız için patateslerimizi yıkıyoruz ve bol suda haşlanmaları için tencereye koyuyoruz. Bu arada yufkalarımızı hazırlayalım. Yufkaları üst üste tezgaha yayıyoruz. Ardından dörde bölüyoruz. Daha küçük olsun isterseniz altıya da bölebilirsiniz.

Yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra haşlanan patateslerimizi soyuyoruz ve ezici yardımıyla püre haline getiriyoruz. Soğanımızı soyup, çok küçük küpler halinde doğruyoruz.

Tavaya çok az sıvı yağ koyuyoruz ve soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz. Biraz renk değiştirdikten sonra ezdiğimiz patateslerimizi katıyoruz. Bu şekilde birkaç dakika kavuruyoruz. Tuzunu ve diğer baharatlarını ekleyip, altını kapatıyoruz.

Oluşurduğumuz üçgenleri tek tek önümüze alıyoruz ve üzerine az sıvıyağ sürüyoruz. Geniş yerine harcımızdan koyup, rulo şeklinde sarıyoruz ve onu da dolayıp, gül şeklini veriyoruz.

Yağlı kağıdı tepsimize seriyoruz. Ardından böreklerimizi diziyoruz. Bir kasede sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu çırpıp, böreklerimizin üzerine sürüyoruz.

180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.