28 Mart 2018 Çarşamba Günün Yemeği | Tavuklu Toyga Çorbası


Malzemeler
-1 su bardağı aşurelik buğday
-1 su bardağı nohut
-3 su bardağı tavuk suyu
-1 kase haşlanmış tavuk
-Tuz
-( istediğiniz kıvama göre su)

Terbiyesi için;
-2 yemek kaşığı ev yoğurdu
-2 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
-1 tane yumurtanın sarısı
-2 yemek kaşığı un

Üzeri için;
-1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
-1 tatlı kaşığı dolusu pulbiber
-2 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
-Tavuklu Toyga Çorbası Tarifi Yapılışı

Yapılışı:
-Buğday ve nohutu temizleyip yıkayarak düdüklü tencereye alalım. Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek 15 dk pişirelim.
-Tavukları haşlayalım ve ufak ufak didikleyelim. Suyunu ayrı bir kaba alalım.
-Haşlanan malzemelerin üzerine tavuk suyunu, tavuğu ve tuzu ekleyerek özleşmesi için 5-6 dakika birlikte kaynatalım.
-Ayrı bir kapta terbiyesi için un, yumurta ve yoğurtları çırparak süzgeçten geçirelim. (Topak kalmaması için)
-Hazırlanan terbiyeye kaynayan çorba suyundan bir kaç kepçe ekleyerek terbiyeyi ılıştıralım. (Kesilmemesi için. )
-Terbiyeyi yavaş yavaş çorbayı karıştırarak ilave edelim. 10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
( Bu esnada kıvamına bakarak sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. )
-Küçük bir tavada tereyağını eritelim ve kızdıralım.
-Üzerine pulbiber ile kuru nane ekleyerek hazırladığımız yağı çorbasının üzerine dökelim ve karıştıralım.

Afiyet Olsun.


(Alıntı)