05 Mart 2018 Perşembe Günün Yemeği | Kuşbaşı Etli Bamya




-300 gr bamya (yazdan derin dondurucuya atmıştım),
-250 gr kuşbaşı kuzu eti,
-1 adet büyük soğan,
-2 yemek kaşığı tereyağı (1 yemek kaşığı etin içine ilave edilecek),
-2 yemek kaşığı sıvı yağı,
-1 yemek kaşığı salça,
-1 adet domates,
-2 adet yeşil sivri biber,
-2 çay kaşığı tuz,
-1,5 adet limon orta boy (ekşiliğini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz).


-Eti soğuk suya koyup 30 dakika bekletelim.
-Sonra süzgece alıp suyunu süzdürelim.
-Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı koyup eritelim.
İçine etleri ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip etler suyunu çekene kadar kavuralım.
-Sonra etlerin üzerini 4 parmak geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
-Bu şekilde 20 dakika pişirip ocaktan alalım.
-Başka bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ve sıvı yağı koyalım.
-Üzerine ince ince doğradığımız soğanları ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım.
-Sonra ince ince doğradığımız biberleri ilave edip 1-2 kez çevirelim.
-Daha sonra ince ince doğradığımız domatesi ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım.
-Kavurma işleminden sonra içine pişen etin suyunu, eti ve limon suyunu ilave edip kaynatalım.
-Kaynamaya başlayınca içine bamyaları ilave edip karıştıralım. (et suyu bamyaların yarım cm kadar üzerinde olacak)
-Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alıp bamyalar hafif yumuşayana kadar pişirelim.
-Kuşbaşı Etli Bamya Yemeğimiz servise hazır.

Not: Bamyaları çok yumuşatmadan pişirelim. Çünkü ocaktan aldıktan sonra bamyalar biraz daha yumuşuyor.