25 Nisan 2018 Çarşamba Günün Yemeği |Mantarlı Patates



-3 adet orta boy patates
-6-7 adet kestane mantarı
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı krema
-2 su bardağı kaşar peyniri – rende
-1 tutam tuz
-1 tutam karabiber
-¼ adet muskat rendesi


Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Kestane mantarlarını saplarından ayırdıktan sonra ince ince dilimleyin. Orta boy bir tavayı ocağa alın ve ısıtın. Isınan tavaya zeytinyağını koyun ve mantarları soteleyin.

Derin bir kasenin içerisinde doğradığınız patatesleri, sotelenmiş mantarı, kremayı ve bir su bardağı kaşar peynirini tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırarak karıştırın.

Hazırladığınız karışımı fırın kabınıza aktarın ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin. 30 dakikanın sonunda üzerine kalan kaşar peynirini de serpiştirdikten sonra 10 dakika daha fırınlayıp sıcak servis edin.