18 Ocak 2019 Cuma Günün Yemeği | Sarımsaklı Ispanak Ezmesi
Malzemeler :
500 g kuzu ıspanak
4 dilim tost ekmeği
150 g ceviz içi
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
Susam
Nasıl Yapılır?
Yıkadığınız kuzu ıspanakları ılık tuzlu suya atıp 2 dakika bekletin ve sudan alın. Elinizle suyunu sıkarak bir tabağa alın. İçini çıkarttığınız tost ekmekleri, suyunu süzdüğünüz kuzu ıspanak, ceviz içi, ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu geniş bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz, karabiber, muskat rendesi ve susamla ile tatlandırıp servis yapın.
Nutella
Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali
18 Ocak 2019 Cuma Günün Yemeği | Sarımsaklı Ispanak Ezmesi
18 Ocak 2019
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati