06 Şubat 2019 Çarşamba Günün Yemeği | Kabak Salatası
MALZEMELER :
3 adet orta boy kabak
2 diş sarımsak
1 avuç semizotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3/4 kase yoğurt
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Üzeri İÇİN :
1 çay kaşığı kuru nane
Püf Noktası :
Kabakların fazla suyunu sıkmak salatanın sulanmaması için oldukça büyük önem taşıyor. Güzelce suyunu sıktığınız kabakları tam anlamıyla pişimeyin sadece yumuşamalarını sağlayın. Kabaklar soğuduktan sonra yoğurdu ilave edin ve mümkünse katı kıvamlı bir yoğurt kullanın. İçinde kullanacağınız süzme yoğurt kıvamını koyulaştıracaktır.
Nasıl Yapılır?
-Kabağı güzelce yıkayıp kurulayın. Ardından derin bir kabın içerisine rendeleyin.
-Rendelediğiniz kabakları bir tülbentin üzerine aktarın, fazla suyunu güzelce sıkın. Dilerseniz parçalar halinde alarak bu işlemi ellerinizle de yapabilirsiniz.
-Bir tavanın içerisine zeytinyağını alın ve sarımsakları rendeleyerek ilave edin.
-Biraz soteledikten sonra kabakları ekleyin ve birkaç dakika bu şekilde karıştırarak yumuşamalarını sağlayın.
-Kabaklar yumuşadığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
-Soğuduktan sonra kabakları bir kabın içerisine alın. Üzerine yıkanmış ve ayıklanmış semizotlarını, yoğurt ve süzme yoğurdu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
-Servis tabağına aktarın ve üzerine kuru nane serperek servis edin.
Servis Önerisi
Dilerseniz kabakları soyacak yardımıyla ince ince dilimleyerek tavada hafif yumuşatıp, servis tabağının kenarlarını onlarla da süsleyebilirsiniz. Üzerine kuru nane dışında toz kırmızı biber ya da pul biber de serpebilirsiniz.
Nutella
Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali
06 Şubat 2019 Çarşamba Günün Yemeği | Kabak Salatası
06 Şubat 2019
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati