17 Şubat 2019 Pazar Günün Yemeği | Dilim Dolma
Köftesi İçin :
500 gram dana kıyma
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Diğer Malzemeler :
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet patlıcan(küp doğranmış)
4 adet biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
(kabuğu soyulmuş, doğranmış)
3 su bardağı su
-Dilim dolmanın köftesi için tüm malzemeleri geniş bir kapta birleştirin ve güzelce yoğurun. Eğer köfte harcınız parçalanıyorsa biraz soğan suyu veya içme suyu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
-Hazırladığınız köfte harcından çiğ köfteden daha küçük parçalar koparın ve elinizle şekil verin.
-Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.
-Üzerine tuzlu suda bekletip acısını aldığınız küp patlıcanları* ve yeşil biberleri ekleyin ve kızartın.
-Ardından domates ve biber salçasını, kabukları soyulup, doğranmış domatesleri ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Hazırladığınız köfteleri tencereye ekleyin ve suyunu ilave ettikten sonra köfteler pişip, hafif suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis ederek sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Nutella
Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali
17 Şubat 2019 Pazar Günün Yemeği | Dilim Dolma
17 Şubat 2019
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati