17 Şubat 2019 Pazar Günün Yemeği |
Dilim Dolma









Köftesi İçin :
500 gram dana kıyma
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber

Diğer Malzemeler :
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet patlıcan(küp doğranmış)
4 adet biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
(kabuğu soyulmuş, doğranmış)
3 su bardağı su




-Dilim dolmanın köftesi için tüm malzemeleri geniş bir kapta birleştirin ve güzelce yoğurun. Eğer köfte harcınız parçalanıyorsa biraz soğan suyu veya içme suyu ekleyerek yoğurmaya devam edin.

-Hazırladığınız köfte harcından çiğ köfteden daha küçük parçalar koparın ve elinizle şekil verin.

-Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.

-Üzerine tuzlu suda bekletip acısını aldığınız küp patlıcanları* ve yeşil biberleri ekleyin ve kızartın.

-Ardından domates ve biber salçasını, kabukları soyulup, doğranmış domatesleri ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.

-Hazırladığınız köfteleri tencereye ekleyin ve suyunu ilave ettikten sonra köfteler pişip, hafif suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis ederek sevdiklerinizle afiyetle tüketin.