22 Mart 2019 Cuma Günün Yemeği |
Patlıcanlı Milföy Ruloları








8 adet milföy hamuru
2 adet patlıcan
10 adet mantar
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı iri çekilmiş karabiber

Püf Noktası :
Milföy hamurlarını önceden buzdolabına koyun ve daha sonra oda sıcaklığına gelmesi için dışarda bekletin. Sağlıklı çözünme yapmak için bu yöntemi kullanın. Patlıcanları soyduktan sonra tuzlu suda bekletin, acı suyunu atmasını sağlar.


Pişirme Önerisi :
Dilerseniz yumurta sarısı sürebilir ve ruloların daha çok kızarmasını sağlayabilirsiniz.




-Milföylerin buzlarını çözmek için tarifi yapmaya başlamadan 1 saat önce dolaptan çıkarın.

-Patlıcanları küp küp doğrayın, mantarları temizleyip patlıcanlarla hemen hemen aynı boyda olacak şekilde kesin.

-Fırını 170 derece fansız programda ısıtmaya başlayın.

-Geniş bir sote tavasını ısıtın.

-Zeytinyağını ilave edin ve ısınınca patlıcan ve mantarları ilave edin.

-Patlıcanlar yumuşayınca biber salçasını ve baharatları ilave ederek son dokunuşu yapın.

-Milföy hamurlarını yan yana dizerek açın.

-Hamuru istediğiniz şekilde genişlettikten sonra ortasına iç harcı ilave edin. Ve bıçak yardımı ile resimde görüldüğü gibi kesin.

-Düzgün yuvarlak şekli koruyacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

-8-10 dakika pişirin ve işte bu kadar kolay, afiyet olsun!