10 Ağustos 2019 Cumartesi Günün Yemeği |
Nohut Dürümü








3 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
3 dal taze soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet lavaş

Püf Noktası :
Eğer etli olarak yapmayı tercih ederseniz, nohutları haşlarken 500 gram kemikli et ile birlikte haşlayıp, malzemelerinize didiklediğiniz etleri de ilave edebilirsiniz.



-Bir gece önceden ıslattığınız nohutları süzün ve bir düdüklü tencereye alın.

-Üstlerini geçecek kadar su ilave edin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, tencerenin altını açın. Havası çıkmaya başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.

-Nohutlar pişerken diğer malzemeleri hazırlayın. Kuru soğanı piyazlık olarak doğrayın ve derince bir kaba alın.

-Taze soğanları ve maydanozları da ince ince doğradıktan sonra kaba alın. Biberleri de küçük küçük doğrayıp ilave edin.

-Baharatlarını, nar ekşisini ve zeytinyağını da ekleyip güzelce karıştırın.

-Son olarak haşlanmış olan nohutları süzün ve karışıma ekleyip güzelce harmanlayın.

-Bir servis tahtasına ısıtılmış lavaşı alın. İçerisine 2-3 yemek kaşığı kadar hazırladığınız nohutlu karışımdan koyun ve rulo yaparak servis edin.