07 Eylül 2019 Cumartesi Günün Yemeği |
Limonlu Kurabiye








2 - 2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı şeker
2 adet yumurta
400 gram ricotta peyniri (veya kaşar loru/tatlı lor)
3 yemek kaşığı limon suyu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Püf Noktası :
Unu eleyerek kullanmayı ihmal etmeyin. Kurabiye hamurunu vaktiniz varsa mutlaka buzdolabında dinlendirin.




-Fırını 160 derecede ısıtın.

-Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu birleştirin.

-Başka bir kapta tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar bir mikser yardımıyla çırpın.

-Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemeden sonra iyice karıştırın.

-Peynir, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ekledikten sonra iyice karıştırın.

-En son kuru malzemeleri de ekleyin ve un gözden kaybolana kadar karıştırın.

-2 tane fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

-Kurabiye hamurunda 2 yemek kaşığı kadar parçalar koparıp yassılaştırarak fırın tepsisine dizin.

-Önceden ısınmış fırında 15 dakika pişirin


Servis Önerisi :
Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.