MALZEME LİSTESİ:
500 gr. tavuk but
2 kırmızı biber
5 yeşil biber
1 çorba k. salça
1 tutam taze kekik
3 domates
tuz
karabiber
zeytinyağı
BEĞENDİSİ İÇİN:
3 kabak
3 havuç
2 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
3 çorba k. un
150 gr. kaşar peyniri
tuz
karabiber
muskat rendesi
HAZIRLANIŞI:
Kırmızı ve yeşil biberleri ayıklıyoruz ve küp doğruyoruz. Domatesleri ve mantarları da küp doğruyoruz. Tavuk etini de küp küp doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküyoruz ve tavukları soteliyoruz. Tavuklar suyunu bırakıp çekince içine mantarı atıyoruz. Biraz daha kavuruyoruz ve biberleri koyuyoruz. Domatesi ve salçasını koyuyoruz, kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak pişiriyoruz. Son aşamada içine tuz, karabiber ve taze kekik koyup karıştırıyoruz. Beğendisi için, kabakları ve havuçları iki tavaya ayrı ayrı rendeliyoruz.
Üzerlerine sıvıyağ döküyoruz ve soteliyoruz. Sebzeler suyunu bırakıp çekince ikisini bir tavaya alıyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz. Sebzeler pişince ocaktan alıyoruz. Tencereye sıvıyağ ve tereyağı koyuyoruz. Unu ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Unun kavrulmuş kokusu çıkınca içine sotelenmiş havucu ve kabağı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Sütünü döküyoruz. Tuzu, karabiberi, muskat rendesi serpiyoruz. Kıvamı ortaya çıkınca içine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz ve karıştırıp altını kapatıyoruz. Eğer kıvamı koyu olursa soğuk süt ekleyerek kıvamını açabiliriz. Servis tabağına beğendiyi döküyoruz ve ortasını açarak havuz yapıyoruz. Ortaya da tavuk soteyi dökerek servis ediyoruz.
Oktay Usta
Asrevya
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
29 Eylül 2015 Günün Yemeği
29 Eylül 2015
Sebze Beğendili Tavuk
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.