23 Kasım Günün Yemeği / Soslu Nohut Yemeği
Hazırlanışı:
Buğdayı geniş bir kaseye koyup kaynar su döküyoruz. Yarım saat bekletiyoruz. Buğdayı yıkıyoruz ve süzüyoruz. Soğanı, sarımsağı ve kabağı doğruyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri de doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz ve soğanı sarımsağı kavuruyoruz. Kabağı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Buğdayı koyuyoruz. Salçaları koyuyoruz, karıştırıyoruz. Nohutu da ilave ediyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri ekliyoruz. Domates sosu döküyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Tuzunu atıyoruz. Üzerine de reyhan yapraklarını koyuyoruz. Kapağını da kapatıp pişmeye bırakıyoruz
Malzemeler:
2 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
1 soğan
1 kabak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kase domates sos
1 kase kırmızı ve yeşil biber
2 diş sarımsak
1 tutam reyhan
zeytinyağı
tuz
su
Hazırlanışı:
Buğdayı geniş bir kaseye koyup kaynar su döküyoruz. Yarım saat bekletiyoruz. Buğdayı yıkıyoruz ve süzüyoruz. Soğanı, sarımsağı ve kabağı doğruyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri de doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz ve soğanı sarımsağı kavuruyoruz. Kabağı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Buğdayı koyuyoruz. Salçaları koyuyoruz, karıştırıyoruz. Nohutu da ilave ediyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri ekliyoruz. Domates sosu döküyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Tuzunu atıyoruz. Üzerine de reyhan yapraklarını koyuyoruz. Kapağını da kapatıp pişmeye bırakıyoruz
Malzemeler:
2 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
1 soğan
1 kabak
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kase domates sos
1 kase kırmızı ve yeşil biber
2 diş sarımsak
1 tutam reyhan
zeytinyağı
tuz
su