06 Ocak 2016 Günün Yemeği | Peynirli Garnitürlü Tavuk Sarması
-2 bütün tavuk göğsü
-1 kase tulum peyniri
-1 kase garnitür
-1 tutam maydanoz
-tuz
-karabiber
MANTOLAMAK İÇİN:
-1 kase galeta unu
-2 yumurta
un
GARNİTÜRÜ İÇİN:
-Akdeniz yeşilliği
Maydanozu doğruyoruz. Karıştırma kabına tulum peynirini, garnitürü ve maydanozu ilave ediyoruz ve hepsini karıştırıyoruz. Tavuk göğüslerini inceltiyoruz ve ince tavuk dilimleri elde ediyoruz. Bir buzdolabı poşeti açıyoruz ve üzerine tavuk dilimini yerleştiriyoruz.
Tavuğun üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz.Peynirli karışımdan biraz alıyoruz ve tavuğun üzerine koyuyoruz. Buzdolabı poşeti yardımıyla tavuğu rulo şeklinde sarıyoruz. Bir kaseye yumurtaları kırıp çırpıyoruz. Bir tabağa un döküyoruz, bir tabağa da galeta unu döküyoruz. Rulo sardığımız tavukları önce una, sonra yumurtaya,son olarak da galeta ununa buluyoruz. Mantoladığımız tavukları yağlanmış fırın kabına diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Servis tabağına akdeniz yeşilliğini elimizle kırarak koyuyoruz. Çeri domatesleri de koyuyoruz. Pişen tavukları da servis tabağına alarak servis ediyoruz.