12 Şubat 2016 Günün Yemeği | Köfteli Ramazan Pidesi
-400 gr. kıyma
-1 soğan
-1 yumurta
-1 tutam maydanoz
-tuz
-karabiber
-galeta unu
Zemin İçin:
-1 ramazan pidesi
-3 domates
-5 köy biberi
-2 diş sarımsak
-1 tutam taze kekik
-3 patates
-tuz
-zeytinyağı
-karabiber
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. İçine soğanı rendeliyoruz, yumurtayı kırıyoruz. Maydanozu ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Harcımızı yoğuruyoruz. Kıvamını ayarlamak için, galeta unu koyuyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Bir süre buzdolabında dinlendiriyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve parmak parmak doğruyoruz. Patatesleri sıvıyağda kızartıyoruz. Köfte harcından ince uzun köfteler hazırlıyoruz. Bir tavaya sıvıyağ döküp köfteleri kızartıyoruz. Aynı tavada büyük doğradığımız yeşil biberleri soteleyip alıyoruz. Domatesleri soyuyoruz, biberleri ayıklayıp doğruyoruz. Sarımsakları ve kekiği doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz. Domatesi ve sarımsağı koyup soteliyoruz.
Tuzunu, karabiberini atıyoruz. Sos kıvamına gelip kaynayınca içine taze kekik atıyoruz. Pideyi fırında ısıtıyoruz ve biraz da kurumasını sağlıyoruz. Pideyi küp doğrayıp servis tabağına koyuyoruz. Üzerine kızarmış patatesi koyuyoruz. Patatesin üstüne domates sosu döküyoruz. Köfteleri üzerine diziyoruz. Üzerine de biberleri diziyoruz. Ortasına maydanoz koyarak servis ediyoruz. Not: İsteğe göre pidenin üzerine önce yoğurt döküp sonra diğer malzemeleri aynı sırayla koyabiliriz.
Oktay Usta