Malzeme Listesi

1 adet kalçalı tavuk budu
1 kase garnitür (bezelye, havuç, patates)
3 adet patates
2 adet yumurta
2 su bardağı ekmek kırıntısı ya da galeta unu
göz kararı kızartma için sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Adım 1

Kalçalı tavuk budunu iyice haşlayıp didikleyin ve çok küçük parçalar halinde kesin. Garnitürün suyunu süzüp tavuk parçalarına karıştırın. Bu arada 1 çay kaşığı tuz ve karabiber de ekleyin.

Adım 2

Patateslerin kabuklarını soyup iyice haşladıktan sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edip ezerek püre haline getirin.

Adım 3

2 adet yumurtayı bir kasede iyice çırpın. Dondurma kaşığı ile patates püresi alıp ortasına parmağınızla bastırarak fazlalığı kenarlarda kalacak şekilde boşluk yaratın.

Adım 4

Boşluğa 1 tatlı kaşığı kadar tavuklu harçtan koyduktan sonra kenardaki fazlalıkları elinizle üstünü örterek kapatın. Sonra dondurma kaşığından tabağa çıkarın.

Adım 5

Hazır olan topları 1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra yumurtaya ve ekmek kırıntısına bulayarak kızgın ve bol yağda kızartın.

Adım 6

Kızaran topları mutfak havlusunun üzerine çıkarıp fazla yağını aldıktan sonra istediğiniz sosla servis edebilirsiniz.