Malzemeler

500 gr çok ufak doğranmış kuzu kol
2 kaşık zeytinyağı
1 adet ufak kuru soğan
3 çorba kaşığı şam fıstık (irice kıyılmış)
50gr kaymak
1 çorba kaşığı limon suyu
5 adet taze soğan
1 çorba kaşığı taze kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1,5 cay kaşığı tuz
1 diş sarımsak

Patlıcan Hazırlığı için;

3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz


Fıstıklı Ali Nazik Tarifi için;

Kuşbaşı eti, 1 adet kuru soğan, 1 diş ince doğranmış sarımsak, 2 kaşık zeytinyağı ve limon suyu ile hafifçe kapağı kapalı olarak kavurun. Suyunu bıraktıktan sonra kapağı tamamen kapatıp suyunu çektirin ve kaymağı da kavrulmakta olan etin içine ilave edin.
Et iyice piştikten ve yaklaşık 30 dakika kavrulduktan sonra taze soğan, taze kekik şamfıstık, tuz ve pul biberi ekleyin 5 dakika sonra da ateşten alın.

Bostan Patlıcanlarını uzunlamasına ortadan ikiye bölün çatalla farklı yerlerinden delikler açın. Daha sonra hafif zeytinyağı sürün ve biraz tuz serpin. Bir fırın kağıdının üzerine koyun yaklaşık 250 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kızartın. Çıkan patlıcanların üzerine pişmiş fıstıklı kuzu etini eşit miktarlarda yerleştirerek servis tabağına alın.