Malzemeler:

Sıvı yağ
500 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
2-3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
3 adet patlıcan
2 yemek kaşığı salça
Sıcak su
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Etlere üzerini geçecek kadar su ekleyerek düdüklü tencerede haşlayın.
Patlıcanları soyup eninden ortadan ikiye bölün ve dik olarak ince ince doğrayın.
Bir kap içinde ki tuzlu suya patlıcanları koyup yarım saat kadar bekletin.
Bir tavaya bolca yağ koyup kızdırın.

Sudan çıkardığınız patlıcanları kağıt peçeteyle kurulayıp tavada önlü arkalı kızartın.
Kızarttığınız tüm patlıcanları fırın kabının tabanına yayın.
Başka bir tavada soğanı yemeklik doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun.
Biberleri julyen doğrayıp soğanlara ekleyin ve kavurmaya devam edin .
En son haşlanmış etlerinizi ve sarımsakları koyarak biraz daha kavurun.
Bu karışımı patlıcanların üzerine döküp, yayın.
Etleri haşladığınız suyun içine salça, tuz ve karabiberi ekleyerek salça eriyene kadar karıştırın
ve etlerin üzerine ekleyin.

Su miktarı yemeğin üzerine geçmeyecek kadar olacak.
Eğer et suyu az geldiyse biraz da sıcak su ekleyin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika kadar pişirin.