Malzemeler:
1 çay kaşığı kuru maya
3 su bardağı un
Soğan
Yok ben lavaşımı kendim yaparım hazır almam dersen
Biber
Domates
Maydonoz
Tava yoğurdu
Tuz, karabiber
5-6 Adet lavaş
1 tatlı kaşığı acı biber salçası (Pul biberde olabilir)
150 gr kuyruk yağı
300 gr kuzu kıyması
Yarım kilo dana kıyması
1 su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
SOSU İÇİN
2 Yemek kaşığı salça
Tereyağı
Tuz
Çay kaşığının ucuyla şeker
Yarım su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Kuyruk yağını ben buzlukta saklıyorum. Çıkarıp rendeliyorum bu şekilde yapabilirsiniz. Kıymanın içerisine 150 gr. kadar rendeleyin.
Biber salçası, tuzu, karabiberini katıp iyice yoğurup buzdolabında 1 gece ya da 3-4 saat dinlendirin.
Lavaş için tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. (Bardak ölçüsünde farklılık olabilir suyu yavaş yavaş yedirin az gelirse ekleyin)
Merdane ile tezgahta unlayarak açın ve yağsız tavada iki tarafını pişirip bez arasına alın kurumasın.
Beyti kıymasını tahta kebap çubuklarına geçirin. Sebzeleri de yıkayıp ikiye veya dörde dölün.
Alüminyum ya da başka fırına dayanaklı kapların üzerine beyti çubuklarını dizin. Sebzeleri de ayrı bir kaba alın.
Fırını 200 dereceye getirip kebapları arada çevirerek pişirin.
Sos için olan malzemeleri tencerede kaynatıp hazırlayın.
Kebaplar pişince lavaşları kıymanın akan yağına batırabilirsiniz daha lezzetli olacaktır.
Etleri lavaşın arasına alıp tahta çubuğunu çekin ve lavaşı sarın.
Bıçakla 2 cm genişliklerinde lavaşı kesin tabağa alın. Tabağın ortasına yoğurt koyun, etrafına sebzeleri dizin. Sosu lavaşların üzerine gezdirin. Maydanoz ve taze kekikle süsleyin. Afiyet olsun.