Malzemeler:

4-5 dal maydanoz
1 adet yumurta (hafifçe çırpılmış)
1/2 paket lays fırından yoğurt ve mevsim yeşillikleri çeşnili cips (ufalanmış)
3 çorba kaşığı parmesan peynir rendesi
Karabiber
Tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
100 ml süt kreması
2-3 adet yeşil soğan
250 gr mantar
3-4 adet yumurta (haşlanmış)
5 çorba kaşığı mısır unu
Toz kırmızı biber

Hazırlanışı:

3-4 adet yumurta haşlanır, kabukları soyulur.
Yeşil soğan ve mantar yıkanır, kağıt havlu ile suyu alınır ve ince ince dilimlenir.
Tencereye tereyağı konur, eritilir, kızdırılır ve yeşil soğanlar ilave edilir.
Hafifçe sote edilir, sonra mantarlar ilave edilir. 5 dakika birlikte çevirilir.
Ölçülü krema, tuz, karabiber bu karışıma konur, birlikte cam bir fırın kabına aktarılır. Bekletilir.
Soyulmuş yumurtalar her tarafına gelecek şekilde çırpılmış yumurtaya batırılır.
Önce mısır unu, sonra yine çırpılmış yumurta ve sonra ufalanmış lays fırından cipsleri ile kaplanır.
Fırın kabına kremalı karışımın üzerine yerleştirilir, üzerine parmesan peyniri serpilir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına konur ve 15/20 dakika pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz ve kırmızı biber serpilir.