Malzemeler:

3 adet iri şişmanca kabak
3 yemek kaşığı zeytin yağı
4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
1 adet kapya biber
1 adet etli köy biberi
yarım kg kuşbaşı tavuk kalça
3 iri diş sarımsak
pul biber,karabiber,tuz

Beşamel sos :

3 yemek kaşığı zeytin yağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt (300 ml)
biraz tuz
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

1.Kabakları tırtıklı soyma bıçağı ile kazıyın,uzunlamasına boydan ikiye kesin.İçlerini bir çay kaşığı ile kabakları delmeden çıkarın.Kabaklar yumuşayana kadar haşlayın.Çıkartıp fırın kabına dizin,içlerine tuz ve karabiber serpin.
2.Soğanları ikiye bölüp piyazlık doğrayın.Biberleride ikiye bölerek ince ince doğrayın.Sarımsaklarıda küçük küçük doğrayın.
3. Tencereye yağı alıp ısınınca tavukları ekleyin ,yüksek ateşte 5 dakika kavurun.Kapağını kapatıp altını kısın
tavuklar suyunu çekene kadar pişirin.
4. Soğanları ilave edip ölene kadar kavurun,ateşi yükseltin biberleri ve sarımsağı ekleyin.1-2 dakika çevirip mısırı ekleyin .2-3 dakika daha kavurup baharatlarını ekleyin ocaktan alın.
5. Tavukları kabakların içine doldurun,beşamel sosu hazırlayın.
6. Üzerlerine sos ve kaşar peynir koyduğunuz kabakları 200 dereceye ısıttığınız fırında kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirin ,afiyet olsun....