Malzemeler

1 paket lazanya
İç harcı için:
pırasa
havuç
kabak
kırmızı biber
sarımsak
Beşamel sosu için:
2 su bardak un
2.5 su bardak süt
1 yumurta sarısı
tuz,karabiber
muskat
Domates sosu için:
2 domates
1 tutam fesleğen
tuz
sıvıyağ
Üzeri için:
Kaşar peyniri


Hazırlanışı

İlk olarak lazanyaları yağ ve tuz eklenmiş suda haşlayın.
Haşlanan lazanyaları sıcak sudan alıp soğuk suya atın.
Sonrasında süzgeçte süzdürün.
Bu arada iç harcını hazırlayın.
Bunun için biberleri doğrayın, havuçları rendeleyin.
Biber ve sarımsakları soteleyin.
Sonra havuçları da ekleyin.
Kabakları da doğrayıp tavaya ekleyin.
Biraz kavrulunca üzerine doğranmış pırasaları da ekleyin.
Domates sos için domatesleri rendeleyerek sıvıyağda sotelemeye alın.
Üzerine taze fesleğeni doğrayarak ekleyin.
Malzemeler hazır olunca ilk sıcaklığı çıktıktan sonra lazanyaları kesme tahtasına serin.
İçine iç harçtan koyarak sarın.Lazanyaları fırın kabına dizin.
Fırın kabınız küçük gelirse iç harç artabilir.
Bu harcı lazanyaların üzerine yayın.
Üzeri için beşamel sos hazırlayın.
Bunun için unu sıvıyağda kavurun.
Daha sonra üzerine sütü ekleyin.
Karabiberini de ekleyerek karıştırarak pişirin.
Sos koyulaşmaya başlayına üzerine yumutta sarısını da ekleyerek biraz kaynayınca ocaktan alın.
Beşamel sos hazır olunca lazanyaların üzerine yayın.
Daha sonra kaşar peyniri rendesini de üzerine serperek 180 derecede pişirin.
Üzerinde domates sos ile servis yapın.

Alıntı