Malzeme listesi:
* 6 yufka
* 4 rendelenmiş kabak
* 1 bardak yoğurt
* 1 bardak süt
* 1 bardak sıvı yağı
* 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
* 3 yumurta
* dereotu veya maydanoz(hangisini seviyorsanız)
Hazırlanışı:
1Kabak,yoğurt,süt,yumurta,sıvı yağı,peynirin yarısını,maydanozu,tuz ve karabiberi karıştıralım.
2. Yağlanmış tepsiye yufkayı yayalım kenarları dışarı sarkacak şekilde,içerisine harcımızdan koyalım sonra tekrar yufka serelim.Yufkalar bitene kadar işleme devam edelim.Kenarda kalan yufkayı (ilk döşediğimiz yufkadan) üzerine katlayım ve 1 çay bardağı süt ve 1 yumurtayı çırpalım üzerine sürelim kalan kaşar peynirini üzerine serpiştirelim ve fırında pişirelim.(180 derece)
Afiyet olsun...
Not:Malzemeler büyük fırın tepsisine göre küçük tepsi(borcam) için malzemenin yarısını kullanın.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Kabaklı börek
08 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.