Malzemeler:
- 3 adet yufka,
- 200 gr. kıyma,
- 1 çorba kaşığı margarin,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 su bardağı ince bulgur,
- 1 çay bardağı ceviz içi,
- 1 çay kaşığı pulbiber,
- Tuz, karabiber.
Kızartmak İçin:
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı galeta unu,
- Sıvıyağ.
Yapılışı:
Margarini eritin. İçine ince doğranmış soğan ve kıymayı katıp kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru,
iri çekilmiş cevizi, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha kavurduktan sonra altını
kapatıp soğumaya bırakın. Yufkaların her birini 6 üçgen parçaya kesin. Geniş kısmına hazırladığınız
içten koyup, rulo şeklinde sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp,
kızgın sıvı yağda kızartın.
Afiyet olsun.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Bulgur içli börek
09 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Asrevya bunu beğendi.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.