Malzemeler:
- 3 adet yufka,
- 200 gr. kıyma,
- 1 çorba kaşığı margarin,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 su bardağı ince bulgur,
- 1 çay bardağı ceviz içi,
- 1 çay kaşığı pulbiber,
- Tuz, karabiber.
Kızartmak İçin:
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı galeta unu,
- Sıvıyağ.
Yapılışı:
Margarini eritin. İçine ince doğranmış soğan ve kıymayı katıp kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru,
iri çekilmiş cevizi, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha kavurduktan sonra altını
kapatıp soğumaya bırakın. Yufkaların her birini 6 üçgen parçaya kesin. Geniş kısmına hazırladığınız
içten koyup, rulo şeklinde sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp,
kızgın sıvı yağda kızartın.

Afiyet olsun.