Malzemeleri:
- 1 Adet yufka (sayısını siz ayarlayabilirsiniz)
- 2 adet Yumurtanın Sarısı
- Yarım Su Bardağı rendelenmiş beyaz peynir (sert peynir kullanmanızı öneririm)
- 1 Demet dereotu (doğranmış)
Kızarmak İçin
Yarım Su Bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Yufkayı tezgahın üzerine serin, çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar keserek parçalar çıkartın.
Yuvarlak yufka parçalarını üst üste koyarak bir kenarda bekletin.
Yumurtanın sarılarını kaseye koyup çarpın. Üzerine rendelenmiş beyaz peyniri ve kıydığınız dereotunu ilave edip malzemeleri karıştırın.
Yuvarlak yufka parçalarından birini tezgahın üzerine koyun. Peynirli harçtan yarım çay kaşığı kadar alıp üzerine yayın.
İkinci yufka parçasını üzerine kapatıp yarım çay kaşığı kadar peşnirli harçtan tekrar yayın.
Bir yufka parçası daha yerleştirip hafifçe üzerine bastırın.
Tüm yufkaları üçlü gruplar halinde aynen hazırlayın bitene kadar yufkalar.
Börekleri kızgın yağda iki tarafı da altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
Ve kağıt havlunun üzerine alın ki. Fazla yağları çeksin.
Sonra servis yapın.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Peynirli Papatya Böreği
26 Mayıs 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.