Malzemeleri:

- 1 Adet yufka (sayısını siz ayarlayabilirsiniz)
- 2 adet Yumurtanın Sarısı
- Yarım Su Bardağı rendelenmiş beyaz peynir (sert peynir kullanmanızı öneririm)
- 1 Demet dereotu (doğranmış)

Kızarmak İçin

Yarım Su Bardağı sıvıyağ


Yapılışı:

Yufkayı tezgahın üzerine serin, çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar keserek parçalar çıkartın.

Yuvarlak yufka parçalarını üst üste koyarak bir kenarda bekletin.

Yumurtanın sarılarını kaseye koyup çarpın. Üzerine rendelenmiş beyaz peyniri ve kıydığınız dereotunu ilave edip malzemeleri karıştırın.

Yuvarlak yufka parçalarından birini tezgahın üzerine koyun. Peynirli harçtan yarım çay kaşığı kadar alıp üzerine yayın.

İkinci yufka parçasını üzerine kapatıp yarım çay kaşığı kadar peşnirli harçtan tekrar yayın.

Bir yufka parçası daha yerleştirip hafifçe üzerine bastırın.

Tüm yufkaları üçlü gruplar halinde aynen hazırlayın bitene kadar yufkalar.

Börekleri kızgın yağda iki tarafı da altın sarısı oluncaya kadar kızartın.

Ve kağıt havlunun üzerine alın ki. Fazla yağları çeksin.

Sonra servis yapın.