MALZEME LİSTESİ:

2 yufka
12 milföy hamuru
1 kase karışık peynir
1 tutam maydanoz
1 şişe maden suyu
2 yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz

ÜZERİ İÇİN:

yumurta sarısı

çörekotu
susam


HAZIRLANIŞI:

Peynirleri küp doğruyoruz, beyaz peyniri eziyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Maydanozu ince doğrayıp ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Eğer milföyler ikili-uzun milföyse 3 tanesinin kenarlarına su sürüp üstüste birleştiriyoruz.

Parmak uçlarımızla bastırıp yapışmasını sağlıyoruz. Eğer teklikare milföylerdense toplam 6 tane milföyü dikdörtgen oluşturacak şekilde birleştiriyoruz. Tezgaha un serpersek milföylerin tezgaha yapışmasını engelleriz. Merdaneyle hafif açıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabını yağlıyoruz ve milföy hamurunu zemine seriyoruz. Üzerine birinci yufkayı parça parça edip pili pili koyuyoruz. Üzerine iç harcı koyuyoruz. İkinci yufkayı da parça parça edip iç harcın üstüne koyuyoruz. Kalan milföy hamurlarından da yine dikdörtgen bir hamur oluşturuyoruz. Yine merdaneyle hafif açıyoruz. Bu hamuru da böreğin üstüne kapatıyoruz. Kenarlarını bıçak yardımıyla içeri sokuyoruz. Böreğimizi kare kare dilimliyoruz. Sosu için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Bir yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz. Maden suyunu ve zeytinyağını döküyoruz, çırpma teliyle karıştırıyoruz. Böreğin üzerine sosu gezdirerek döküyoruz. Sosunu tamamen çekince, yumurta sarısı sürüyoruz. Çörekotu ve susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Oktay Usta