Buzluk Ve Midye Böreği


Malzemeler:

4 adet yufka
4 adet haşlanmış patates
1su bardağı kaşar rendesi
150 gr. erimiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
karabiber
pulbiber
tuz


Hazırlama Tarifi:

Patatesleri haşlayıp rendeleyin.Margarini eritin, sıvıyağ ile karıştırın.Patates ile kaşar rendesini baharatlar ile iyice karıştırın.Tezgaha yufkanın birini serip her tarafını güzelce yağlayın.Patatesli harçtan yufkanın her yerine pay edin ve diğer yufkayı üzerine yayın aynı işlemleri gerçekleştirin.İşlem bitince yufkanın kenarlarını katlayarak sıkıca rulo yapın.Streç filme sarıp buzluğa koyun.Buzluktan çıkınca bir cm kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.