Shabbat (Şabat) ve tatil günlerinde Yahudi evlerinde sunulan zengin besinlerle çeşitlendirilmiş geleneksel, besleyici ekmek...
Malzeme Listesi
Hazırlanışı
Adım 1
Bir mikser kabında, yoğurma aparatını kullanarak unları, mayayı, ksantan sakızını ve kıvam arttırıcıyı karıştırın. Yumurtaları geriye kalan malzemeleri suda dahil tek tip bir hamur elde edene kadar tek seferde ekleyin. Kabı bir örtüyle kapatarak bir saat kabarması için dinlendirin.
Adım 2
Hamuru unlanmış bir zeminde yoğurarak Shabbat Günü ekmeği ya da Challah somunu şekli verin. Bir yağlı pişirme kağıdı üzerine alın ve ılık bir yerde bir saat daha kabarmaya bırakın.
Adım 3
Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın. Üst yüzeyine yumurtaları sürün ve susam, za'atar ya da ayçiçeği çekirdeği serpin 40 dakika fırında pişirin.
Püf Noktası
Dilimlenmeden önce soğuması için beklettin ve dolaba alın.
Dua '
Üyelik tarihi
11 Nisan 2015
Yaş
34
Mesajlar
6.664
Seslenildi
358 Mesaj
Etiketlendi
130 Konu
Ruh Hali
Shabbat Günü Ekmeği
26 Ocak 2017
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.