Shabbat (Şabat) ve tatil günlerinde Yahudi evlerinde sunulan zengin besinlerle çeşitlendirilmiş geleneksel, besleyici ekmek...

Malzeme Listesi


  • 1 fincan tapyoka unu
  • 1 fincan patates unu
  • 1/2 fincan mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı ksantan sakızı
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 çay kaşığı kıvam arttırıcı
  • 50 gr eritilmiş tereyağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 300 ml soğuk su
  • 1 adet yumurta (üzerine sürmek için)
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği çekirdeği
  • 1 tatlı kaşığı susam

Hazırlanışı


Adım 1

Bir mikser kabında, yoğurma aparatını kullanarak unları, mayayı, ksantan sakızını ve kıvam arttırıcıyı karıştırın. Yumurtaları geriye kalan malzemeleri suda dahil tek tip bir hamur elde edene kadar tek seferde ekleyin. Kabı bir örtüyle kapatarak bir saat kabarması için dinlendirin.
Adım 2

Hamuru unlanmış bir zeminde yoğurarak Shabbat Günü ekmeği ya da Challah somunu şekli verin. Bir yağlı pişirme kağıdı üzerine alın ve ılık bir yerde bir saat daha kabarmaya bırakın.
Adım 3

Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın. Üst yüzeyine yumurtaları sürün ve susam, za'atar ya da ayçiçeği çekirdeği serpin 40 dakika fırında pişirin.

Püf Noktası


Dilimlenmeden önce soğuması için beklettin ve dolaba alın.