Forumunuz.Com

Forumunuz.Com (https://www.forumunuz.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumunuz.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Uğultu Sinek Kuşlar - Humming Birds Bilgileri - Humming Resimleri (https://www.forumunuz.com/hayvanlar-alemi/135583-ugultu-sinek-kuslar-humming-birds-bilgileri-humming-resimleri.html)

Penia 05 Mayıs 2018 14:12

Uğultu Sinek Kuşlar - Humming Birds Bilgileri - Humming Resimleri
 
Uğultu Sinek Kuşlar-Humming Birds Bilgileri - Humming resimleri



https://i.hizliresim.com/lOnaLl.jpg



HUMMİNGBİRDS HAKKINDA TEMEL BİLGİLER

Sinek kuşları yanardöner tüylü küçük, renkli kuşlardır. İsimleri, kanatlarını çok hızlı (saniyede yaklaşık 80 kez) fısıldama sesi çıkardıkları gerçeğinden geliyor. Sinek kuşları sağa, sola, yukarı, aşağı, geriye ve hatta baş aşağı uçabilirler. Ayrıca, kanatlarını şekil-8 şeklinde çırparak vurabilirler. Onlar uzun, tübüler çiçeklerin merkezinden nektar elde etmek için kullanılan uzun ve konik bir fatura var. Sinek kuşunun ayakları sadece kırma için kullanılır ve atlamalı veya yürüyüş için kullanılmaz.

https://i.hizliresim.com/gOm3kL.jpg


DİYET

Sinek kuşları öncelikle çiçek nektarı, ağaç özü, böcek ve polen yiyorlar.

Sinek kuşunun hızlı nefes alma hızı, hızlı kalp atışı ve yüksek vücut ısısı sıklıkla yemek yemesini gerektirir. Ayrıca her gün muazzam miktarda yemek gerektirirler. Sinek kuşlarının, yiyeceklerini saniyede 13 ya kadar bir oranda yalamak için kullandıkları uzun bir dil vardır.

NÜFUS

Geniş bir coğrafi bölgeyi kapsayan birçok farklı tür olduğu için nüfus sayılarını tahmin etmek zordur.

MENZİL

https://i.hizliresim.com/5DW58M.jpg


Tropik bölgelerde yaşayan çoğu insan, Güneydoğu Alaska'dan güney Şili'ye kadar sadece Batı Yarımküre'de bulunur. Kuzey Amerika'da yaz mevsimi olan ve tropik bölgelerde kış aylarında 300'den fazla sinek kuşu türü bulunmaktadır.

DAVRANIŞ

Diğer kuşlar gibi, sinek kuşları da görsel ekranlarla iletişim kurar. Sinek kuşları çok bölgeseldir ve birbirlerini kovalarken ve hatta topraklarından uzakta şahinler gibi daha büyük kuşları gözlemlemişlerdir.

üreme

Gebelik: 13-22 gün.
Debriyaj boyutu: 1-3 yumurta arasında.
Gençler 18 ila 30 gün içinde uçmaya başlar.

TEHDİTLER

https://i.hizliresim.com/YgzXva.jpg



Tarihsel olarak sinekkuşları tüyleri için öldürüldü, bugün farklı ama aynı derecede yıkıcı tehditlerle karşı karşıya.

Habitat kaybı ve yıkımı, sinek kuşlarının ana tehditleridir. Sinek kuşları genellikle her bir eşsiz yaşam alanına uyarlandığından, şu anda IUCN kırmızı listesinde savunmasız veya tehlike altında olan her bir sinek kuşu türü, habitat tahribatı ve kaybı nedeniyle tehdit altındadır.

Dünyadaki iklim değişikliğinden dolayı değişen sıcaklıklar, sinek kuşu göçü modellerini etkilemekte, farklı türlerin normal aralıklarının dışındaki yerlerde fark edilmesine neden olmakta ve buralarda yiyecek bulmak zorlaşmaktadır.

UMUT İÇİN SEBEPLER

ABD ve dünyadaki sinek kuşlarının, bahçe ve arka bahçede favori olma avantajı vardır. Birçok insan, sinek kuşu besleyicilerini ortaya çıkardı ya da sıcak aylarda, bu kuşların uzun göç yollarında yakıt ikmali yapmasına izin veren çiçekler ürettiler. Görülecek olan şey çoğu zaman akılda kalıcıdır ve sinekkuşlarının pek çok hayranı, bu güzel kuşlar için her arka bahçeyi, parkı ve bahçeyi dostane bir yerde tutmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Damla 08 Mayıs 2018 10:34

Cevap: Uğultu Sinek Kuşlar - Humming Birds Bilgileri - Humming Resimleri
 
Renklerin güzelliğine hayran kaldım.
Teşekkür ederim yavrum.
;yerim1

Angel 14 Temmuz 2018 16:43

Cevap: Uğultu Sinek Kuşlar - Humming Birds Bilgileri - Humming Resimleri
 
Daha once duymamistim 🤔


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Site kurucuları: Damla ve Meltem