Kediyi Tutuş
Kediyi TutuşFiziksel temas kedinizle yakın bir ilişki için çok önemlidir. Onu tutarken veya taşırken, kendisini en rahat hissedeceği pozisyona gelmesine izin vermeli ve sakin durması için onunla konuşmalısınız. Kediler ne zaman sevilmek istediklerini, ne zaman yalnız bırakılmaları gerektiğini gayet iyi ifade ederler. Nerelerinin sevilmesinden hoşlandığını, nerelerinin hassas olduğunu öğrenmelisiniz. Bir kediyi tutarken, ona uyum sağlayın ve asla güç kullanmayın, onu korkutacak ani hareketler yapmayın.
Kediler kısa sürelerde tutulmaktan hoşlanırlar, ancak hareketlerinin her zaman kendi kontrollerinde olması şartıyla. Bildikleri ve güvendikleri insanların kucaklarında rahat edebilirler. Bazı kediler sahiplerinin omuzlarında durmayı da öğrenebilir. Kedinin güvenini sağlayacak şekilde severken onun gevşediğini görüyorsanız doğal duruşunu bozmayacak şekilde yavaşça kucağınıza alabilirsiniz. Bir elinizle kalçalarından tutarken, diğer elinizle hem destekleyebilir, hem de sevmeye devam edebilirsiniz.
Bazı kediler çocuklardan korkarlar. Çocuklara kedileri nasıl seveceği ve oynayacağı öğretilmelidir. İlk temas kedinizin başına yumuşak bir dokunma şeklinde olmalıdır. Kucağa alınmış bir kedi inmek istiyorsa, zorla tutulmalı ve derhal bırakılmalıdır.
Kediler en çok başlarının, kulaklarının ve çenelerinin sevilmesinden hoşlanırlar. Rahatlamış bir kedinin ensesi ve sırtı da sevilebilir, ancak tanımadığınız bir kedinin karnını veya arka ayaklarını sevmeyi denemeyin!
HAMSİ'nin Notları Kedilerle aranız iyi değilse, bu konu çok hassas. Beni küçüklüğümden beri herkes çok sevdiği ve kucakladığı için, kocaman olmama rağmen hala herkes kucağına alabilir, her yerimi sevebilir (sıkıştırmadıkça), hatta karnımı bile açarım, kimseyi de çizmem. Ancak bu durum hepimiz için geçerli değil. Örneğin Dennis, bırakın kucağına gitmeyi birilerine yaklaşmak için dahi o kişiyi epey incelemesi ve tanıması gerekir. Kucağınıza gelse dahi bu onu sevebileceğiniz anlamına gelmez. Niki biraz daha sosyal, hatta bu konuda özel yetenekleri olan biridir. Bizim eve ilk kez gelen kişileri bulur, kedi seviyor mu sevmiyor mu anlamaya çalışır, seviyorsa mutlaka kucağına oturur ve onu tartar. Cingöz de benim gibi, canımızı acıtmıyorsanız her tarafımızı sevebilirsiniz, yani biz istediğimiz sürece bize hizmet edebilirsiniz