Günümüz koşullarında hayvanlara gereken önemin verilmediği ve birçoğunun sokaklarda yalnız bir başlarına bırakıldığı toplumsal bir sorun olmaktadır. Bu soruna her bireyin dur demesi gerekmektedir. Her fert bir hayvanı üstlenmeli ve böylece sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve iyi koşullarda yaşamlarını sürdürmeleri sağlanmalıdır.

Bunların yanı sıra hayvanları sahiplenerek ev ortamlarımız içinde onların bakımını yapabilir, yaşam standartlarını yükseltebiliriz. Bunu yaparken özelikle çocukların bulunduğu evlerde dikkat edilmesi gereken bazı ciddi noktalar vardır; bunları da göz ardı etmemiz, hayvanlara bakarken, çocuklarımızı da tehlikeye atmamız gerekmektedir.

Hayvanları beslerken çocuklarımız için dikkat etmemiz gereken hususlar;

Öncelikle beslediğimiz hayvanlarının birçoğunun yapı itibariyle kıl dökmeleri sakıncalı olabilmektedir. Dökülen kıl yetişkinler tarafından dikkatli bir biçimde toplanıp bir çöp kutusuna atılabileceği gibi, küçük yaştaki çocuklar tarafından bu yapılamayacaktır ve üzücü ama gerçek birçok çocuk dikkat edilmediği durumlarda bu kıl ve tüyleri yutmaktadır. Yutulan tüy ve kıllar yerden üzerine yapışan mikroorganizmalar ile birlikte vücuda geçecek ve çeşitli hastalıkların meydana gelmesine sebebiyet verecektir.
Beslediğimiz hayvanların tırnaklarını uzadıklarında veteriner hekimlere kestirmemiz ya da yapabiliyorsak kendimiz kesmemiz gerekmektedir. Beslediğimiz hayvanlar sürekli uzayan tırnakları üzerinde bahçede veya evin pisliklerinin bulunduğu ortamlarda da bulunacağı için birçok mikrobu tırnakları üzerinde barındıracaklardır, evin küçük yaş grubu fertleri bu hayvan ile tırnakları bu durumdayken yakınlaştığında meydana gelecek bir tırnaklama yarası ile kana birçok mikrop temas edecek bu mikroplar birçok hastalığı beraberinde getirecektir.
Evde beslediğimiz hayvanların yemek kaplarının çocukların ulaşamayacağı bölgelerde olmasında yarar vardır. Hayvan yemleri görünümleri itibariyle özellikle çok küçük yaş grubu çocukların dikkatini çekecektir, çocukların hayvanın kabından o yemleri ağzına götürmeleri de bir risk meydana getirmektedir.
Yukarıdaki maddelerde evde hayvan beslemenin onlara daha iyi bir ortam yaratabileceğimiz gibi, onları beslediğimizde de özellikle küçük çocuğumuz varsa dikkat etmemiz gereken hususları belirtmiş olduk.