Yılbaşı sofra süsleri, peçete halkası nasıl yapılır?

Gerekli malzemeler;

Rulo
Kumaş
Yapıştıcı
Lazer kesim çıkışlı yaprak formları ki şablonu aşağıda paylaşıyorum zaten.

Yılbaşı sofra süsleri peçete yüzüğü yapımı




Tuvalet kağıdı rulosu, kağıt havlu rulosu ya da mukavvadan boru şeklinde kendinizin yapacağı borular iş görecektir. Bu çalışmada PVC yani plastik polimerden borular kullanılmış, eğer bu materyali elde edebilir ya da kesimini yaptırabilirseniz ne ala, ama rulolar da gayet işinizi görecektir. Zaten kumaş ile kaplayacağız.



Elinizdeki ruloyu tamamen saracak kadar kesilmiş kumaş parçasını güçlü bir tutkal ya da sıcak silikon ile ruloya yapıştırıyoruz. Kumaş ile kaplarken özenli olmakta fayda var, ruloların iç tarafına da kumaş yapıştırmalıyız ki rulodan ya da borudan bir parça görünüp göz zevkimizi bozmasın.

Yılbaşı süslemesi olduğu için altın folyo üzerine alınmış yaprakların çıktısı. Tabii ki renk seçimi zevkinize kalmış. Sofra takımlarınızla uyumlu bambaşka kumaş ve yaprak renkleri seçebilirsiniz.
Lazer kesim çıktılarınızı aldıktan sonra dikkatlice kesip yaprak formlarını elde ediyoruz.

Yapışkan nokta stickerları kumaş üzerine yapıştırıp yaprağı da ekledik mi işte peçete halkamız hazır.



Ben oldukça ilham verici bir çalışma olduğunu düşünüyorum bunun. Aynı teknikler olmasa da buradan aldığımız fikirle biz de benzer peçete halkaları hazırlayabilirsiniz. Mesela yapışkan nokta sticker yerine çift taraflı bant ya da yine sıcak silikon kullanılabilir. Kumaş kaplama yerine peçete dekupaj tekniği uygulanabilir. Pek tabii ki kumaş daha tok göründüğünden çok daha kaliteli bir şıklık katacaktır sofranıza. Ama gündelik sofralar için dekupaj ya da kolay transfer tekniği ile de peçete halkası yapmak son derece mümkün geldi bana. Satın almak yerine her zaman kendin yapçı olmayı tercih etmişimdir. Size de fikir ve heves veren bir paylaşım olmasını umarım.









alıntı