Forumunuz.Com

Forumunuz.Com (https://www.forumunuz.com/)
-   İlaçlar ve Yan Etkileri (https://www.forumunuz.com/ilaclar-ve-yan-etkileri/)
-   -   Zophix 5 mg Film Tablet | Zophix 5 mg Film Tablet Yan Etkileri (https://www.forumunuz.com/ilaclar-ve-yan-etkileri/101604-zophix-5-mg-film-tablet-zophix-5-mg-film-tablet-yan-etkileri.html)

Damla 16 Mayıs 2017 09:42

Zophix 5 mg Film Tablet | Zophix 5 mg Film Tablet Yan Etkileri
 
Zophix 5 mg Film Tablet | Zophix 5 mg Film Tablet Yan Etkileri

https://i.hizliresim.com/NpmdWX.png

Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi Olanzapin‘dir. Zophix 5 mg Film Tablet, beyindeki bazı kimyasalların etkilerini değiştirerek ruhsal bozuklukların düzeltilmesini sağlayan (antipsikotik) bir ilaçtır. Şizofreni (dış dünyadan kendini soyutlama, kendini yalnız hissetme, halüsinasyonlar görme, gerçeklerden uzaklaşma, garip ve korkutan düşüncelere sahip olma, zihin karışıklığı ve zihinsel yeteneklerin kaybı ile belirtili duygu ve düşüncelerin görüldüğü ruhsal bozukluk hali) tedavisinde ve bipolar bozukluk-manik depresif bozukluk (normalden daha az uyuma, normalden daha konuşkan ve gergin olma, aşırı heyecanlı olma, ara sıra depresyon dönemleri yaşama, suçluluk duygusu, iştahsızlık, enerji kaybı, uykusuzluk hissetme ile belirti gösteren duygudurum bozukluklarının görüldüğü psikiyatrik rahatsızlık ) tedavisinde duygudurum iniş ve çıkışlarını engeller. Duygudurum dengeleyici olarak kullanılır. ZOPHIX Film Tablet benzer durumların tedavisi için 13-17 yaş arasındaki çocuklarda da kullanılabilir.

Zophix 5 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :
-İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
-Beyindeki bazı kimyasalların etkilerini değiştirerek ruhsal bozuklukların düzeltilmesini sağlayan (antipsikotik) bir ilaçtır.
-Şizofreni ve bipolar bozukluk-manik depresif bozukluk durumlarının tedavisinde kullanılır.
-Bunama ile ilgili rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaz. Yaşlı hastalarda kullanımı ani ölüm, zatürre ve kalp yetmezliğine sebep olabilir.
-Eğer sigara içme alışkanlığınız var ise ilacın doz ayarlama gereği duyulabilir. Bundan dolayı doktorunuza sigara kullandığınız söylemelisiniz.
-Yüksek tansiyon; kalp ritm bozukluğu; geçmişte kalp krizi veya felç öyküsü; parkinson tedavisi görüyor olmak; prostat büyümesi ve idrar yapma problemi; bağırsak tıkanması, göz tansiyonu hastalığı; kemik iliği hastalığı; aile geçmişinde veya kişisel şeker hastalığı; nöbetler ve epilepsi; karaciğer hastalığı ve böbrek hastalıklarından herhangi birine sahipseniz; kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendiriniz.
-Eğer şeker hastası iseniz ilacın kullanımı sırasında kan şekerinizi düzenli aralıklarla kontrol ettirmelisiniz. İlacın kullanımı kan şekerinizin yükselmesine sebep olabilir. Susama isteği, idrar yapımında artış, aşırı açlık, halsizlik gibi kan şekerinizin yükseldiğini işaret eden belirtiler var ise doktorunuza başvurunuz.
-Oturur veya yatar durumda iken ayağa kalkarken hızlı hareket etmekten kaçınınız. Hızlı bir şekilde doğrulmak veya ayağa kalkmak baş dönmesine sebep olabilir. Yavaşça ve tutunarak kalkmaya özen gösteriniz.
-Aşırı hareketle birlikte vücut ısısının yükselmesinden ve aşırı su kaybına uğramaktan kaçınınız. İlacı kullanırken bol bol sıvı tüketiniz.
-Doktorunuza danışmadan ilaç kullanımını durdurmayınız ve doz miktarını değiştirmeyiniz.
-13 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
-Kullanımı, uykuya sebep olabilir. Araç ya da makine kullanımı gibi dikkat gerektiren aktivitelerden kaçınılmalıdır.
-Laktoz içermektedir. Eğer doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tolerans bozukluğunuz olduğu söylenmişse, ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.
-Tedaviniz sırasında kesinlikle alkol almayınız. Alkol ilacın yan etkisi olan baş dönmesi ve uyuşukluk halini daha da arttırabilir.
-Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kesinlikle kullanmayınız. Tedavi sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, acilen doktorunuzu haberdar ediniz. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

Zophix 5 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :
-Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
-İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemeklerle birlikte veya aç karnına alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri
-Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
-Uyku hali, huzursuzluk, baş ağrısı, baş dönmesi, ağız kuruluğu, kabızlık, ishal, hazımsızlık, sinüz iltihabı, boğaz iltihabı, burun kanaması, iştah artışı, kilo artışı, kol ve bacaklarda ağrı, halsizlik, karın ağrısı yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi:
Olanzapin


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Site kurucuları: Damla ve Meltem