Formülü:

Her kapsul ; enterik kaplı granuller halinde 20 mg Omeprazol içerir.
Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

- Gastrik ülser
- Duodenal ülser
- Reflu özofajit
- Zollinger-Ellison sendromunda kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Omeprazol'e aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmaz. Hamilelikte ve laktasyon dönemlerinde kullanılması tavsiye edilmez.

Uyarılar/Önlemler:

Yemeklerden önce alınmalıdır. Hastalar kapsüllerin açılmaması, çiğnenmemesi ve bütün olarak yutulması hususunda uyarılmalıdır.
Çocuklarda kullanılmamalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:

Abdominal kolik, baş dönmesi, parestezi, halsizlik, ağız kuruluğu, mide bulantısı, baş ağrısı, diyareye neden olabilir. Çok ender olarak deri kızarıklıkları ortaya çıkabilir. Bu yan tesirler genellikle hafif ve geçicidir.Beklenmeyen bir etki görüldüğünde doktorunuza baş vurunuz.

İlaç etkileşimleri:

Erbolin kapsül ile birlikte Fenitoin veya Diazepam kullanıldığı taktirde bu ilaçların vücuttan atılmaları azalacağından dozun yeniden ayarlanması gerekebilir. Warfarin ile etkileşebilir.
Kullanım şekli ve dozu:

- Gastrik ülser ve reflu özofajitte Erbolin kapsül günde 1 defa 20 mg. dozda alınır. Tedavi süresi 4 haftadır. Uzun süre kullanımında güvenirliği belirlenmemiştir. Peptik ülser tedavisinde nüksü önlemek amacıyla uzun süreli olarak kullanılması sakıncalıdır.
- Günde 20 mg. ile tedaviye cevap vermeyen hastalarda, günde tek doz olarak 40 mg. gibi daha yüksek bir doz da verilebilir.
- Duodenal ülserde; Erbolin kapsül günde bir defa 20 mg dozda alınır. Hastaların çoğunda ülser 2 hafta içinde iyileşir. gerekirse 2 haftalık bir tedavi daha uygulanabilir.
- Zollinger-Ellison sendromu; Başlangıçta günde 1 defa da 60 mg. Erbolin alınır. Doz hastanın durumuna göre ayarlanır. Zollinger-Ellison sendromunda 180 mg'a kadar varan günlük bir doz bölünmüş dozlar şeklinde verilebilir.