Rakipleri, Google'ın adil olmadığını savundu

Google ve Avrupa Birliği arasındaki sorunlar, zirve noktasına ulaştı.

Google ve Avrupa Birliği Ticaret Komisyonu arasındaki sular durulmuyor... Avrupa Birliği Komisyonu; 2017 yılında Google'ın Avrupa Birliği Kurallarına aykırı hareket ettiğini savunmuştu. Rakiplerinin de şikayetiyle Google'ın, Avrupa Birliği'nin düzenlediği yasaklamalara uymadığı vurgulanmıştı ve takibat başlatılmıştı.

İpucu: İnternet’te iz bırakmadan nasıl dolaşılır?

Avrupa Komisyonu Google aleyhinde yeni bir takibat başlatabilir. Zira Amerikalı şirketin rakipleri, Google'ın AK'nın kararına karşı sunduğu çözümün "rekabete, tüketicilere ve yeniliğe zarar vermeye" devam ettiği yönündeki iddialarını savundular.

İddiaları savunan şirketler arasında; Acheter-moins-cher, Comparado, Foundem, Idealo, KuantoKusta, LionsHome, Prisjakt / PriceSpy, RedBrain, Solute, StyleLounge, Vergelijk, Visual Meta ve Yroo gibi devler yer alıyor. Söz konusu mektuplarda; Google'ın adil olmayan iddialar listesi oluşturduğu ve "karlarının büyük çoğunluğu için talepte bulunduğu" iddia ediliyor. Komisyon üyesi Vestager, rakip firmalar tarafından yapılan iddialar üzerinden Google'ı takip etmeye karar verirse, şirketin cezaları yeniden şekillenebilir hatta Google; küresel gelirinin yüzde 5'ini "ceza olarak" ödemek zorunda kalabilir.