Yavaş Windows 10 Nasıl Hızlandırılır

Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarlarda yaşanan performans sorunlarına karşın, önerileri uygulayabilirsiniz



Windows 10 işletim sistemi, Microsoft tarafından bugüne kadar sunulan en iyi işletim sistemi olarak tanımlanırken, performans açısından da pek çok iyileştirme yapılmış durumda. Buna karşın bilgisayarlarda performans sorunları yaşanabilmektedir. Özellikle yavaş bir bilgisayarı olan kişiler, birkaç püf nokta ile daha iyi bir bilgisayara sahip olabilir.

Windows Açılışı Kontrolü

Windows 10 ile birlikte hızlı başlangıç özelliği de sunulurken, kişiler Windows 10 hızlı açılış özelliği ile cihazlarını çok daha hızlı bir şekilde açabilir. Özellikle sürekli bilgisayarını aç kapa yapan kişiler bu özelliği kullanarak daha hızlı bir şekilde bilgisayarın açılmasını sağlayabilir.

Aynı zamanda başlangıç kontrolünün yapılması da önemli bir hız katacaktır. Bilgisayarın ilk açılışında hangi programların çalıştığının kontrol edilmesi için görev yöneticisinde yer alan başlangıç sekmesini ziyaret edebilirsiniz.

İşlemci Ve Ram Optimizasyonu


OneDrive gibi programların arka planda çalışması, RAM ve işlemcinin gereksiz yere güç tüketmesine neden olacaktır. Bu bakımdan bu tip uygulamaları kapatmanız önerilmektedir. RAM’i biraz daha rahatlatmak için ise Windows tuşu + X > Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Sistem > Gelişmiş sistem ayarları > Gelişmiş > Performans > Görsel efektler bölümünden gereksiz seçenekleri kaldırabilirsiniz.

SSD Desteği

HDD için SSD geçişi yapmak ise en çok önerilenler arasındadır. Bu konuda uygun bir donanımın alınması yeterlidir.


veteknoloji