Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu

Yeni İlişkiniz Sizi Belirlemesin

28 Temmuz 2016
1

İlişkiniz Sizi Belirlemesin

İlişkinizle ilgili şüpheleriniz varsa ve bir şeylerin rayında gitmediğini düşünüyorsanız, iç sesinize kulak verin. Çünkü büyük ihtimalle şüphelerinizde haklısınız.

İlişkiler bazen öyle bir boyuta gelir ki sevgilinizin size yetmediğini veya onlara saplanıp kaldığınızı hissedebilirsiniz. Böyle zamanlarda "Çevremdeki fırsatları kaçırıyor muyum?" sorusuna cevap aramaya başlarsınız. Her ilişkinin hakkını yememek lazım; bazen ilişkiler dönemsel olarak çıkmaza girer ama yine de bazı ilişkilerin kendisi çıkmaz sokaktır. Kendisi çıkmaz sokak olan ilişkilerin ipuçları ise şöyle;

1. İlişkinizde mutlu değilseniz...
Bir ilişkinin kalitesini belirleten temel nokta ilişkinizde ne kadar huzurlu ve mutlu hissettiğinizdir. Bu demek değil ki ilişkinizin her gün güllük gülistanlık geçecek. Tabii ki tartışmalar, sorunlar karşınıza çıkacak. Ama bir noktadan sonra ilişkinin kendisi sizin mutsuzluk sebebiniz olmaya başladıysa ve daha da önemlisi ilgi ve şevkati dışarda aramaya başladıysanız büyük bir sorun olduğunu kabul etmeniz gerekir.

Böyle bir durumda, mutsuzluğunuzun esas sebebini bulmalısınız. Hislerinizin temeline inmek sonraki adımlarınızı atmanızda belirleyici olacaktır. Bu bazen sevgilinizle birbirinize zaman vermeye veya tamamen ayrılmaya yol açabilir.

2. Sevgiliniz kendini ilişkiye ait hissetmiyorsa...
Bu özellikle erkeklerin tutumu. İlişki içinde olup aynı zamanda ben hiçbir şeye bağlanamıyorum tavırları... Siz sabırlı bir şekilde işlerin yoluna girmesini bekleyip düzelmesi umuduyla çabalayabilirsiniz. Burada sorunu kabul edip yüzleşmek çok önemli. Sizin sorunun sınırını çizmeniz, karşı taraf için bir motivasyon olabilir. Aynı zamanda büyük bir kavgaya sebep olup ilişkinin bitmesine de yol açabilir. Her durum için kendinizi sonuçlara hazırlayın ve kendiniz için en iyi olanı yapın.

3. Kendinizle ilgilenmeniz gerekiyorsa...
İlişkinin en iyi yanlarından biri zor anlarınızda sarılacağınız birinin olmasıdır. Eğer ki ilişkideki dayanak noktası sürekli siz oluyorsanız, bir noktadan sonra kendinizi tükenmiş hissetmeye başlamanız kaçınılmazdır. Sonuçta ilişki iki kişilik bir iş. Bir yerden sonra artık sömürülme boyutuna varan davranışlardan kendinizi sakınmanız gerekecek.


4. Duygusal ve fiziksel açıdan istismar ediliyorsanız....
Fiziksel istismar söz konusuysa hiçbir şey yapmaya gerek yok, hemen terk edin! Duygusal istismar ise fiziksel istismar kadar kolay farke edilen bir şey değil. Sonuçta aşkın gözü kör evet ama dikkat edin o körlük sizi tüketmesin. Siz iyi niyetle yaklaştıkça itham, iftira ve hakaretlere maruz kalıyorsanız, buna tahammül etmek zorunda değilsiniz. Daha iyisini hak ediyorsunuz. Daha iyisini bulun, bulmasanız bile size hak ettiğiniz gibi davranmayan insandan kurtulun.

5. Sevgiliniz için değişiyorsanız...

İlişkilerde orta noktada buluşmak için iki taraf da adım atar. Bazı konularda bu makulken bazı noktalar vardır ki tavizin boyutu sizin kişiliğinizden ödün vermeye gider. Bu konular aile, arkadaşlar, hobileriniz, dininiz, siyasi görünüş gibi konular olabilir. Sevgilinizin değişmeniz için size baskı yaptığını hissediyorsanız ve bunun mücadelesini verirken boğuluyorsanız, değiştirmeniz gereken tek şey sevgiliz. Kişiliğinizin sınırlarını bir başkasının çizmesine izin vermeyin.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Elimiel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mavi'nin Olduğu yerde.
Güzel günlere olan inanç hiç bitmez.
çünkü Mavi
Umudun renk bulmuş halidir.
Üyelik tarihi
01 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Mavi'nin içinden.
Mesajlar
7.445
Seslenildi
801 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Geveze
Standart Cevap: İlişkiniz Sizi Belirlemesin
29 Temmuz 2016
2
Genelde böyle olur ama ne yapcaz

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj