Malzemeler (Yaklaşık 14 dilim )

Kremalı Bademli Kek

Hamur:
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
200 g margarin
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı limon suyu
4 yumurta (orta boy)
1 su bardağı yaprak badem

Krema:
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pekmez
2 poşet Dr. Oetker Keşkül
100 g margarin

Kalıp:
Kelepçeli kalıp (28 cm)

Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 180°C
Alt-üst pişirme: 190°C

Hamurun hazırlanışı:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta margarin, pudra şekeri, şekerli vanilin ve limon suyunu mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Elediğiniz unu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın. Üzerine bademleri serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.
Fırından çıkartıp soğutun.

Krema ve şekillendirme:
Süt, pekmez ve 2 poşet keşkülü orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun.
Margarini mikser ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız keşkülü ilave edin ve 3 dakika daha çırpın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin, araya keşkülü sürüp ikinci katı kapatın.
Buzdolabında 1- 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.