Malzemeler

Hamuru İçin

125 gr. tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 yumurta
1/2 sb. toz şeker
1/2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı un
Harcı İçin

3 adet elma
1/2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Ceviz içi
Yapılışı

Elmaları kabuklarını soyarak rendeleyin. Şekerle beraber önce harlı ateşte sonra kısık ateşte ağzını kapatmadan suyu bitene kadar pişirin.
Tereyağı, yumurta, yoğurt ve şekeri mikser ile çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamurun üçte birini üzeri için ayırın. Geri kalan hamuru unlanmış tezgahta merdane ile kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın.
Dikkatlice alarak yağlanmış kalıbınıza kenarlarını 2-3 cm. yükselterek yerleştirin. İçine soğuyan elmalı harcı dökün ve kaşıkla yayın.
Ayırdığınız hamuru yine merdane ile açın. Bıçak ile veya tırtıllı bir hamur keseceği ile keseceği ile şeritler kesin. Turtanın üzerine şeritleri örgü şekli vererek aralıklı olarak dizin.
180 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Afiyet Olsun..