Erzincan Lokumu Tarifi'nin Malzemeleri

125 gram margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı ince çekilmiş kavrulmuş toz fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
Aldığı kadar un

Üzeri için:


Pudra şekeri


Erzincan Lokumu Tarifi'nin Yapılışı

(Kurabiyeden daha pratik ama kurabiye tadında ağızda dağılan bir lezzet)
Kek veya kurabiye tadında olması tamamen sizin pişirmenizle alakalı. Daha az pişirirseniz dışı gevrek içi yumuşak kek gibi. Ama benim gibi tamamen gevrek isterseniz yaklaşık 20-25 dakika pişirmeniz gerekecektir. Pişer pişmez fırında bekletmeden hemen alın .

Yaklaşık 2-3 saat önceden çıkarmış olduğunuz yumuşamış margarini, sıvı yağ, şeker, yumurta, yoğurt ile birlikte mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sonra diğer malzemelerini ekleyip elimizle güzelce yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama elimizle güzelce yayıyoruz (her tarafını eşit yayamam diye yağlı kağıt üzerine önce merdaneyle açıp sonra borcama aldım. Bu şekilde düzleştirmem daha kolay oldu) Sonra istediğimiz şekilde dilimliyoruz. Isıtılan 160 derecede içini çeke çeke güzelce pişiriyoruz. Pişer pişmez fırından alıp hemen üzerine bolca pudra şekeri eliyoruz.

Alıntı