Malzemeler:


150 gr. tereyağı (oda ısısında)


1 su bardağı şeker pudra şekeri karışımı


4 yemek kaşığı sıvıyağ


1 adet yumurta


yaklaşık 2 buçuk su bardağı un


1 paket vanilya


1 çimdik tuz


1 silme tatlı kaşığından biraz az karbonat


2 yemek kaşığı kakao


tepsi büyüklüğünde fırın kağıdı veya streç naylon


Yapılışı:


Terayağını şekerle birlikte kabarana kadar mikserle çırpın.


Sıvıyağı ilave edip tekrar karışana kadar çırpın.


Yumurtayı ekleyip karıştırın.


Unu karbonat, tuz ve vanila ile birlikte tereyağlı karışıma eleyip tahta kaşıkla veya elinizle karıştırın.


Hamuru ikiye ayırıp birine kakaoyu eleyin ve birleşene kadar elinizle yoğurun.


Her iki hamuruda ele yapışmayacak, çok sert olmayan bir kıvamda olması için gerekirse az un ilave edip hafif yoğurun.


Hamurları buzdolabında 10 dakika dinlendirin.


Sade hamuru hafif unlu tezgahta önce elinizle dikdörtgen şekil verip sonra merdane ile 1cm den az kalınlıkta dikdörtgen olarak açın. Çok fazla büyütmeyin, şekil alması zorlaşabilir.


Gerekirse bir spatula yardımı ile dikkatlice açtığınız hamuru fırın kağıdına veya streç naylona aktarın.


Kakaolu hamuruda yine yeterince (çok değil) unlu tezgahta aynı şekil ve büyüklükte açıp diğer hamurun üzerine koyun.


Kısa kenardan başlayarak fırın kağıdı yardımıyla hamuru düzgün rulo yapın. İsterseniz ruloyu yuvarlayarak biraz daha uzun hale getirip daha fazla kurabiye elde edebilirsiniz.


Fırın kağıdının kenarlarını burup paketleyin ve buzlukta 1-2 saat daha rahat kesilmesi için bekletin.


Sertleşmiş, rahat kesilebilen hamuru alıp düz ve geniş bir bıçakla yarım cm den fazla kalıklıkta kesip hafif yağlanmıış tepsiye dizin.


Isıtılmış 165C dereceli fırında kabarıp altı hafif kızarana kadar pişirin.


Fırından alıp 1 dakika sonra spatula ile tercihen tel ızgaraya aktarıp soğumaya bırakın.