Malzemeler
* 160 gr Sana yağı(Oda sıcaklığında)
* 1.5 su bardağından l parmak az pudra şekeri(160 gr)
* 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
* 4 çay bardağı un(200 gr)
* l paket kabartma tozu
* l paket vanilya
Şıpşak Kek
Şıpşak Kek tarifi
* Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.
* Dikdörtgen kek kalıbını yağlayın,hafif unlayın.
* Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırarak bir kaba eleyin.
* Geniş bir kaseye verilen bütün malzemeleri koyup,mikserin orta hızında 6 dakika çırpın.
* Kek hamurunu kalıba dökün.Hamur katı olduğu için tam kalıbın şeklini almayacaktır.Bu nedenle
kalıbı tutarak altını sertçe tezgaha birkaç defa vurun.
* Önceden ısıttığınız fırında kekinizi yaklaşık l saat pişirin.
* Kek fırından çıktıktan sonra,kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.
* Soğuduktan sonra,arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın.
Püf Noktası :
Değişik tatlar elde etmek isterseniz;kakao,kuru üzüm,kuru meyve,ceviz gibi malzemeleri hamuru hazırladıktan sonra kekinize ilave edebilirsiniz
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Şıpşak Kek
05 Haziran 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.