Malzemeler;

125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı kadar un

Üzerine;

1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez

Hazırlanışı;

Karıştırma kabına tereyağ,sıvıyağ,yumurta,tuz,şeker,sirke ,su ekleyip karıştırın.
Azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alınca 30 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru elinizle dikdörtgen olacak şekilde yerleştirin.
Merdane ile dikdörtgen şeklinde açın.
Açtığınız hamurun üzerine çırpmış olduğunuz yumurta ve pekmez karışımını bolca sürüp üzerine susam serpiştirin.
Aparatı hamurun üzerine bastırıp şekil verin.
Eğer aparat yoksa bıçak ile de kesebilirsiniz.
Tüm hamura şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
Önceden ısınmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın