Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Maleficent
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Maleficent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
09 Eylül 2015
Bulunduğu yer
istanbul
Mesajlar
1.752
Seslenildi
230 Mesaj
Etiketlendi
74 Konu
Ruh Hali
Melekgibi

Standart En Sağlıklı Kilo Aldıran 10 Gıda

06 Ekim 2015
1

En Sağlıklı Kilo Aldıran 10 Gıda

Kırmızı Et
Kırmızı et en zengin protein kaynaklarından biridir. Proteinleriyle birlikte birçok önemli vitamin ve mineral de içerir. Son derece zayıf insanların kilo alması ve kas kütlesi kazanması için yararlı olabilir. Yağsız sığır eti özellikle bu amaç için uygun olabilir. Kırmızı et en zengin protein kaynaklarından biridir. Proteinleriyle birlikte birçok önemli vitamin ve mineral de içerir. Son derece zayıf insanların kilo alması ve kas kütlesi kazanması için yararlı olabilir. Yağsız sığır eti özellikle bu amaç için uygun olabilir.


Yumurta
Yumurtanın diğer bir önemli besleyici protein kaynağı olduğundan bahsetmeye gerek bile yoktur. Yumurta proteinden başka A D ve E vitaminleri gibi önemli besinleri de içerir. Tüm bunlar yumurtayı iyi kilo aldıran yiyeceklerden biri yapıyor.


Kahverengi Pirinç
Kahverengi pirinç sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Kahverengi pirinç tam tahıllı bir gıdadır ve beyaz pirinçten daha besleyicidir. Karbonhidrat ve proteinle birlikte vitaminler özellikle B vitaminleri demir ve magnezyum gibi mineraller içerir.


Kuru Yemiş
Kaju fıstık ceviz badem gibi kuru yemişler protein lif tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri gibi sağlıklı yağlar bakımından zengindir. Ayrıca yüksek kalori içerir. Bu yüzden zayıf insanlar sağlıklı yağları yeterli miktarda alabilir ve kilo alma diyetlerine birkaç kuru yemiş dahil ederek kalori alımını artırabilirler.



Balık Yağı
Balık yağı omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Omega-3 esansiyel yağ asitleri sağlıklı bir şekilde iltihaplanmayı azaltmak ve kilo almak için yardımcı olabilir. İyi birer omega-3 esansiyel yağ asidi kaynağı olarak kabul edilen balıklar somon ton balığı uskumru morina ve alabalıktır. Bunlar iyi kilo aldıran gıdalardan bazıları olarak kabul edilmektedir.


Sağlıklı Yağlar
Diyetinize sağlıklı yağlar eklemek kilo almak için en etkili yollardan biridir. Sağlıklı yağlara örnek olarak sızma zeytinyağı ve kanola yağı sayılabilir. Bu yağlar tekli ve çoklu doymamış yağlar ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.


Keten Tohumu
Keten tohumu sindirim sistemi sağlığı için gerekli olan besleyici lifler bakımından en önemli kaynaklardan biridir. Aynı zamanda protein açısından zengindir ve omega-3 yağ asitleri içerir.


Az Yağlı Süt Ürünleri
Süt peynir ve yoğurt gibi az yağlı süt ürünleri gerekli proteini almak için gayet yararlıdır. Yoğurt kilo almak için çok önemli olan sindirim sistemi sağlığını artırabilen dost bakteriler içerir.


Kinoa
Kinoa en besleyici tahıllardan biri olarak kabul edilir. Kinoa''daki protein ve lif içeriği birçok hububatta olduğundan daha yüksektir. Kinoa protein vitamin ve mineral deposudur. Sağlıklı bir diyete dahil edebileceğiniz sağlıklı kilo almak için tüketebileceğiniz yiyeceklerden biridir.


Meyve Suyu
Meyve suları yoğun karbonhidrat içeren başka bir kaynaktır ve bu yüzden kilo almaya çalışırken herkes için harika bir besindir. Kola veya soda gibi sağlıksız içecekler yerine meyve suyunu tercih edebilirsiniz. Meyve suları aynı zamanda yüksek kalori içerir ve kilo almak için bir yardımcı olabilir.

Asrevya bunu beğendi.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Standart Cevap: En Sağlıklı Kilo Aldıran 10 Gıda
06 Ekim 2015
2
Çok güzel anlatılmış.Sağlık her şeyin başı.
Teşekkürler @Maleficent.

Hayatın ağıtını bilenler anlar ancak.
Değeri değere değen kavrar.




Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.







Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj