Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree5Beğeniler
  • 2 Post By Penia
  • 1 Post By Lithium
  • 1 Post By Damla
  • 1 Post By Süreyya
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik

penpaper Yedikçe Acıktıran 8 Besin

23 Ocak 2016
1

Yedikçe Acıktıran 8 Besin

“Kilo vermek istiyorsanız, iştahınızı artıran bazı yiyeceklerden sakınmanız gerek” diyen Diyetisyen Kübra Bal, acıktıran 8 besini sıraladı. Yükselen kan şekerini düşürmek için vücut daha fazla insülin hormonu salgılar. Bu durum kan şekerinin düşmesine sebep olur, bu sebeple kişi tekrar acıkır. İştah hali devam ederken, daha fazla ve daha sık yemek istersiniz. Kan şekeri seviyenizi dengede tutmak için peynir, düşük yağlı yoğurt, yumurta beyazı, ‘’sağlıklı’’ etiketli ürünler, Çin yemeği, sakız, hazır çorba ve düşük lifli besinleri kontrollü tüketmek gerekir.

1. YEDİKÇE YEDİREN PEYNİR
Sütün içerisinde bulunan kazein bileşiklerinden kazomorfin, peynirdeki yağ ve tuzla bir araya geldiğinde, yedikçe yedirten besinler arasında yer alıyor. Glisemik indeksi düşük olmasına rağmen yeme hissi sürekli acıkma haline sebep olabilir. Peyniri ayakta ya da ekmek arasında atıştırma şeklinde değil, kahvaltı tabağınıza yiyeceğiniz ölçüde (ortalama 50 gram kadar) alın. Diğer bir alternatif salatalarınız üzerine koyarak, salatanızın doyuruculuğunu artırabilir, öğün yerine geçmesini sağlayabilirsiniz.


2. DOYURMAYAN DÜŞÜK YAĞLI YOĞURT
Yoğurdun zayıflama üzerine kuşkusuz çok etkisi bulunuyor. Ancak düşük yağlı yoğurtların, karbonhidrat oranı daha yüksek olduğundan hem kan şekerini daha hızlı yükseltiyor hem de doyurucu etkisi tam yağlı olanlara göre daha az olduğundan acıkmaya sebep olabiliyor. Ana yemeklerinizin yanında 1’er kase tüketilebileceği gibi kahvaltıda yulafla veya ara öğünlerde taze/kuru meyvelerle de yenebilir.

3. PROTEİNDEN YÜKSEK YUMURTA BEYAZI
Yumurta beyazı yüksek protein içerse de sadece yumurta beyazını kullanmak doyurucu değildir. Yumurtanın sarısı içerdiği doymuş yağlarla hem doyurucu etkidedir hem de A ve B vitaminlerinin emilimini artırır. İçerdiği kolin sayesinde karaciğer yağlanmasını azaltır, kas ve beyin sağlığına katkıda bulunur. Yumurtanın beyazını ve sarısını birlikte tüketmeli, omletinizi bu şekilde hazırlamalısınız.

4. KARBONHİDRATIN ADRESİ “SAĞLIKLI” ETİKETLİ ÜRÜNLER
Sağlıklı ve diyet etiketi altında satılan ürünlerin yağ oranları çok düşük ve karbonhidrat oranları yüksektir. Bu nedenle doyurucu etkide değillerdir. Bunların yerine tok tutucu etkide olan badem, ceviz, fındık, kaju gibi protein ve yağ içeriği yüksek kuruyemişlerle ara öğünler yapmak daha sağlıklı bir alternatif.

5. ÇİN YEMEKLERİ KAÇAMAK OLSUN
Çin yemeklerinin içerisinde bulunan monosodyumglutamat lezzet arttırıcı özelliği ile yemeklerin fazla yenmesine neden olur. Tatlı soslardan ve noodle gibi karbonhidratlı yiyeceklerden oluşan Çin yemeklerini sık sık tüketmek uygun değildir. Kendinizi ayda 1 Çin yemeği ile ödüllendirebilirsiniz.

6. SAKIZ AĞZI OYALAR, KARNI ACIKTIRIR
Sakız çiğnemek, ağzı oyalamak ve bir şey atıştırmayı önlemekten çok mide asidini artırdığı için acıkmaya sebep olur. Bu nedenle diyetlerde, besin tüketimini engellemek için sıkça sakız çiğnemek uygun değildir.

7. SAĞLIKLI ÇORBALAR, SAĞLIKLI YAŞAM

Ev çorbalarının diyetlerde tok tutucu etkisi yadsınamaz. Ancak, hazır çorbaların içerisinde de bulunan monosodyumglutamat katkı maddesi acıkmanıza neden olur. Sofralarımızdan hiç eksik olmayan, Türk mutfağının başlıca yemeklerinden ev yapımı çorbalar, kansere, sindirime, kolesterole ve bunun gibi birçok hastalığa çare olur. Hazır çorbalar yerine evinizde kendi malzemelerinizle hazırlayacağınız domates, tarhana, brokoli, mercimek, yayla, mısır ve mantar çorbaları ile hem sağlıklı beslenir hem de birçok hastalığa doğal yollarla karşı çıkabilirsiniz.

8. DÜŞÜK LİFLİ BESİN YÜKSEK GLİSEMİK İNDEKSTİR
Lif içeriği düşük besinler, lifli besinlere göre daha hızlı sindirildiğinden mide ve bağırsaklarda kısa kalır ve hızlı kana karışır. Bu durum çabuk acıkmaya sebep olur. Ayrıca yüksek lif, düşük glisemik indeks; düşük lif yüksek glisemik indeks anlamına geliyor. Bu nedenle beyaz un yerine tam buğday unu, pirinç yerine bulgur pilavı ve kurubakliyatlar beslenmemizde yer almalı.

pembegelin ve Süreyya bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
27 Kasım 2015
Mesajlar
8.927
Seslenildi
744 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Standart Cevap: Yedikçe Acıktıran 8 Besin
23 Ocak 2016
2
Kış mevsiminde iştah artıyor biraz.
Penia bunu beğendi.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: Yedikçe Acıktıran 8 Besin
24 Ocak 2016
3
Akşamlar genelde yoğurt yerim.
Demek ki o yüzden acıkıyorum ben.
Penia bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
20 Nisan 2016
Yaş
31
Mesajlar
235
Seslenildi
11 Mesaj
Etiketlendi
33 Konu
Ruh Hali
Cokasik
Standart Cevap: Yedikçe Acıktıran 8 Besin
22 Mayıs 2016
4
Bende çok sakız çiğnerim çok acıkırım bu yüzdenmiş demek
Süreyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
04 Eylül 2016
Bulunduğu yer
Aorist
Mesajlar
8.232
Seslenildi
950 Mesaj
Etiketlendi
147 Konu
Ruh Hali
Uykulu
Standart Cevap: Yedikçe Acıktıran 8 Besin
24 Şubat 2017
5
Peynir migdeyi kapatiyor diye biliyordum.
Penia bunu beğendi.
....
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj